Vidite prvi

SIP BIH

Dodijeljeno još pet mandata u Domu naroda PFBiH

Autor:Prvi.tv
Objava:11.2.2019. 17:29
Dodijeljeno još pet mandata u Domu naroda PFBiH
Učitavanje medija preglednika ...

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je primjenom odredbi člana 10.16 Izbornog zakona BiH donijelo odluku o raspodjeli mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH, i to jednog nedostajućeg iz reda Bošnjaka, dva nedostajuća iz reda Ostalih i dva iz reda Srba od nedostajućih pet.

Mandati u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda srpskog naroda dodijeljeni su Velemiru Tanoviću (Bosansko-podrinjska županija) i Dragi Puzigaći (Hercegbosanska županija). Mandat u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda bošnjačkog naroda dodijeljen je Senadu Čelji (Bosansko-podrinjska županija). Mandati u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda Ostalih dodijeljeni su Sejadu Tatarinu (Bosansko-podrinjska županija Goražde) i Aneru Žuljeviću (Hercegovačko-neretvanska županija).

Nakon primjene člana 10.16 Izbornog zakona BiH klub Srba u Domu naroda Parlament FBiH brojat će 14 izaslanika od propisanih 17.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će u narednom razdoblju posebnim aktom propisati popunu Doma naroda Parlamenta FBiH za situacije kada određeni klub konstitutivnih naroda ili klub Ostalih nije moguće popuniti i nakon drugog kruga raspodjele mandata.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će u četvrtak 14. veljače bilo djelomično ili u cijelosti, u ovisnosti od pravosnažnosti današnjih odluka, potvrditi rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBiH. Danom objave rezultata u Službenom glasniku BiH stječu se uvjeti za konstituiranje Doma naroda Parlamenta FBiH, priopćeno je iz SIP-a BiH.

 

Komentari
Broj komentara:0