Vidite prvi

MOSTAR

Dodijeljeni certifikati u okviru VET obrazovanja

Autor:Prvi.tv
Objava:7.12.2017. 14:52
Dodijeljeni certifikati u okviru VET obrazovanja
Učitavanje medija preglednika ...
FOTOFOTOFOTOFOTOFOTO

U Zavodu za školstvo Mostar danas je upriličena dodjela certifikata VET obrazovanja mentorima iz Mostara, Konjica, Čitluka i Međugorja za prvi krug obuke mentora praktične nastave u poduzećima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ).

"VET obrazovanje znači srednje stručno obrazovanje. Srednje stručno obrazovanje u zemljama Europske unije podrazumjeva dvije lokacije učenja, a to je škola i firma. Ovaj sistem obrazovanja mi nastojimo u nekoj formi uspostviti i u našoj županiji", rekla je Eldina Tipura projekt menadžerica.

Obuka je razvijena u suradnji Zavoda za Školstvo Mostar i Pedagoškog zavoda Mostar uz podršku projekta PrilikaPlus i Privredne komore Grada Mostara.

"Značaj ove obuke je ustvari približavanje školskog sustava sa privredom, to znači da bi po prilagođenim nastavnim planovima i programima koji su se radili u sklopu ovog projekta u Konjicu, Mostaru i Čitluku za određena zanimanja učenici na praktičnoj nastavi u tvrtki imali  čovjeka koji je prošao ovu obuku i koji bi imao osnove pedagoškog znanja za rad s djecom", rekla je Tipura.

Ovo je prvi ciklus obuke i certifikate će dobiti 20 polaznika.

"Pedagoški zavod Mostar i Zavod za školstvo Mostar uz podršku privredne komore grada Mostara i programa PrilikaPlus koji financira Švicarsko veleposlanstvo su razvile obuke vodiča praktične nastave odnosno mentora koji se nalaze u poduzećima. Planirano je da sudionici odnosno ljudi iz tvrtki steknu pedagoške osnove kako bi mogli raditi sa djecom", dodala je Tipura.

"Polaznici dolaze iz različitih sektora, iz sektora metala, turizma i malodrvnog sektora. Imamo neke sudionike koji ne spadaju u ove sektore ali su bili zainteresirani za ovu temu", rekla je Tipura.

Dodala je da se na proljeće  očekuje naredni ciklus obuke.

Komentari
Broj komentara:0