Vidite prvi

Crndak u Kuvajtu

Crnadak se u Kuvajtu susreo bilateralno s ministrima Turske, Gruzije i Mađarske

Autor:Prvi.tv
Objava:14.2.2018. 14:33
Crnadak se u Kuvajtu susreo bilateralno s ministrima Turske, Gruzije i Mađarske
Učitavanje medija preglednika ...

U okviru ministarskog sastanka Globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a u Kuvajtu, koji se završava danas, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak imao je bilateralne susrete s ministrima vanjskih poslova Republike Turske Mevlütom Çavuşogluom, Gruzije Mikheilom Janelidzeom i Mađarske Péterom Szijjártóm, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tijekom razgovora s turskim ministrom Çavuşogluom, Crnadak je potvrdio održavanje ministarske trilaterale BiH-Hrvatska-Turska u Mostaru 28. veljače 2018. godine, na kojoj će glavne teme biti jačanje ekonomske suradnje i priprema predsjedničke trilaterale, koja je također planirana za ovu godinu.

Ministar Çavuşoglu je potvrdio da je Turska veoma zadovoljna nedavno održanim sastankom predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i ponovio da je Turska spremna da podrži oba pravca puta Sarajevo-Beograd, kako je definirano na sastanku.

Tijekom sastanka s gruzijskim ministrom vanjskih poslova Mikheilom Janelidzeom, dominirala je tema o njegovoj posjeti Bosni i Hercegovini planiranoj za ožujak, dok je na sastanku s mađarskim ministrom vanjskih poslova Péterom Szijjártóm još jednom potvrđeno njegovo sudjelovanje na međunarodnoj ministarskoj konferenciji posvećenoj europskim integracijama, koja će biti održana krajem veljače u Banjaluci.

Komentari
Broj komentara:0