Vidite prvi

DOBRODOSLI U BIH

Crnadak - Sakamota: Japan želi da ulaže u konkretne projekte u BiH

Autor:Prvi.tv
Objava:19.4.2018. 17:56
Crnadak - Sakamota: Japan želi da ulaže u konkretne projekte u BiH
Učitavanje medija preglednika ...

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini Hideyuki Sakamota.

Crnadak je izrazio dobrodošlicu Sakamotu u Bosnu i Hercegovinu, poželio mu uspješnu diplomatsku misiju i izrazio nadu da će u narednom razdoblju odnosi dviju zemalja biti dodatno unaprijeđeni kroz nove projekte i aktivnosti koji će Japan pokrenuti u različitim oblastima, naglasivši da je važno da projekti budu zastupljeni podjednako u svim dijelovima BiH.

S obzirom da su politički odnosi između dviju zemalja jako dobri, Crnadak je istakao da je potrebno u  narednom razdoblju se fokusirati na ekonomske teme i približavanje dvaju tržišta.

U tom cilju pozdravio je predstojeći Investicijski forum gospodarstvenika dviju zemalja koji će se održati krajem svibnja u Tokiju s učešćem Vanjskotrgovinske komore BiH, Agencije za unapređenje investicija (FIPA) i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, kao najefikasnijeg načina za povezivanje poslovnih ljudi BiH i Japana i promoviranje projekata potencijalnim investitorima.

Izrazio je nadu da će do tada biti završena procedura liberalizacije viznog režima za nositelje diplomatskih i službenih putnih isprava BiH, nakon čega bi se moglo započeti s procedurom liberalizacije viznog režima i za nositelje običnih putnih isprava.

Crnadak je informirao japanskog ambasadora o glavnim vanjskopolitičkim prioritetima BiH – europskim integracijama i regionalnoj suradnji. Istakao je da BiH očekuje što skorije stjecanje statusa kandidata za članstvo u EU i naglasio značaj regionalne suradnje za stabilnost i privredni razvoj regije. 

Sakamota je zahvalio na dobrodošlici, iskazao želju svoje zemlje da ulaže u konkretne projekte u BiH u oblastima zaštite okoliša, zdravstva, obrazovanja i kulture.

Istaknuto je zadovoljstvo suradnjom dviju zemalja na multilateralnom planu i izraženo uvjerenje da će se međusobna potpora nastaviti, priopćeno je iz MVP-a BiH. 

Komentari
Broj komentara:0