Vidite prvi

izjava za javnost

Čović: Hrvatski narod će se zaštiti i osigurati ustavnu jednakopravnost

Autor:Prvi.tv
Objava:7.10.2018. 23:55
Čović: Hrvatski narod će se zaštiti i osigurati ustavnu jednakopravnost
Učitavanje medija preglednika ...

Dragan Čović večeras u je u Središnjici HDZ-a BiH rekao kako su Bošnjaci na ovim izborima odlučili izabrati dva člana Predsjedništva BiH.

Govoreći na konferenciji za medije Čović je rekao je izbor Željka Komšića bošnjačkim glasovima za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH loša poruka za BiH te kako sada može izbiti neviđena kriza.

"Ovakvi izborni rezultati mogu dovesti do neviđene krize u Bosni i Hercegovini i nisu dobri za hrvatski narod .Zahvaljujem svima koji su se pojavili danas na biračkim mjestima, da bi poslali poruku kako razmišljaju o budućnosti hrvatskoga naroda. i sam imam obvezu i odgovornost prema svakom od tih birača. Nama ostaje veliki posao, napraviti veliku strategiju svoga ponašanja u političkom životu. smirenost, bez ikakve ishitrenosti", kazao je Čović.

 "Mi smo svjesni svoje odgovornosti i poruke od svoga glasačkog tijela. Promišljat ćemo budućnost hrvatskoga naroda na svakom djeliću BiH. Posebno me veseli da je potpora projektu zajedništva na isti način manifestirana svuda u BiH od Posavine, Usore i Žepča, Središnje Bosne do Hercegovine. Sad ćemo napraviti analizu i odrediti se prema budućem političkom životu. Imat ćemo uvjerljive većine u pet županijskih skupština, što smo i do sada imali. Vidjet ćemo kako to implementirati na više razine vlasti."

Čović je rekao kako su Hrvati na ovim izborima dobili jasnu poruku i prema toj poruci će se morati i odnositi.

"Sad će se vidjeti svi propusti koji su se napravili. No, hrvatski narod će se zaštiti i osigurati svoju punu ustavnu jednakopravnost", izjavio je Čović.

Komentari
Broj komentara:0