Vidite prvi

ZAJEDNICA AKTIVNIH RODITELJA

BUDI TU - Topla priča o snazi majčinske ljubavi

Autor:Prvi.tv
Objava:10.11.2016. 11:47
BUDI TU - Topla priča o snazi majčinske ljubavi
Učitavanje medija preglednika ...

Snaga majčinske ljubavi potaknula je dvije sestre na zamisao o osnivanju BUDI TU zajednice aktivnih roditelja.

„Kao i svaka ideja i ova se rodila iz potrebe s kojom smo se suočile nas dvije sestre s naših četvero malih anđela! Kako preživjeti svakodnevne izazove koje nam roditeljstvo servira, kako pedagoški pristupiti roditeljstvu i određenu situaciju okrenuti na najbolji način za naše mališane, pitanja su na koja smo često tražile odgovore" navode Mirna Mišić i Josipa Terzić Rezić, idejne začetnice BUDI TU zajednice.

BUDI TU zajednica aktivnih roditelja za cilj ima promovirati pedagoški pristup roditeljstvu i pružiti podršku roditeljima. Na samom početku organizirat će radionice za roditelje na kojima će istaknuti pedagozi praktičari iz Bosne i Hercegovine i regije podijeliti svoja iskustva s roditeljima. Uz podršku lokalnih suradnika, plan im je pripremiti po tri najčešća problema s kojima se roditelji obraćaju za pomoć, te savjete kako pomoći roditeljima da izazove s mališanima riješe na najbolji način.

Roditelji će imati priliku napisati svoja pitanja za predavače, koja će biti odgovorena  tijekom radionice.

Prva u nizu radionica namijenjena je roditeljima djece od 0 do 19 godina starosti na temu „Postavljanje granica" Kako svladati zastarjele odgojne metode? Kako postaviti granice? Postavljamo li granice sebi ili djeci?

Predavačica je Gordana Buljan Flander, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja, i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Radionice će se održati u utorak, 6.12.2016. u Sarajevu, u petak, 9.12.2016. u Banja Luci i srijedu, 14.12.2016. u Mostaru.

Poruke koje žele poslati roditeljima kroz svoje rad su: MANJE BRIGE, VIŠE RADOSTI – Svi smo sučeljeni sa sličnim izazovima s mališanima, problem je važno osvijestiti i o njemu razgovarati.

MALI KORACI U PRAVOM SMJERU – Pomaže nam da sagledamo mogućnosti i iskustva pedagoga praktičara. Neki od savjeta pomoći će i nama - roditeljima.

BUDI TU I BUDI SA SRCEM U TOME - Spremno pružaju potporu roditeljima koji žele nešto više od roditeljstva.

Komentari
Broj komentara:0