Vidite prvi

problem u dijalogu

Bradara: Očito je da su neki dobili zadaću, koju je teško uraditi

Autor:Prvi.tv
Objava:13.3.2018. 19:27
Bradara: Očito je da su neki dobili zadaću, koju je teško uraditi
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije Lidija Bradara izjavila je da je predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji potreban neprestani dijalog s obzirom na to da je izborna godina i da se odnosi kompliciraju.

- Očito je da su neki dobili zadaću, koju je teško uraditi u ovakvim okolnostima - naglasila je Bradara nakon današnjeg sastanka predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti na kojem nije postignut dogovor u vezi daljnjeg funkcioniranja vlasti u FBiH.

Slična situacija između koalicijskih partnera dogodila se i prošle godine, što prema Bradarinim riječima, pokazuje da se događaju problemi kada „nema dijaloga".

- U ovom trenutku bitno je razumijevanje imajući na umu da smo svi mi ipak partneri. Vrijednost Bosne i Hercegovine je da niko ništa ne može sam. Zato je očito da se mora uložiti više napora kako bi se ova situacija prevazišla - zaključila je Bradara.

Do narednog sastanka za sedam dana unutar Vlade i oba doma Parlamenta FBiH trebaju se intenzivirati razgovori kako bi se osigurao normalan rad tih institucija i otkočio reformski proces.

Komentari
Broj komentara:0