Vidite prvi

PRELAZE U NEOVISNE ZASTUPNIKE

Božo i Mirko Pavić napustili HDZ 1990 zbog 'smjera Martina Raguža'

Autor:Prvi.tv
Objava:17.1.2015. 14:29
Božo i Mirko Pavić napustili HDZ 1990 zbog 'smjera Martina Raguža'
Učitavanje medija preglednika ...

Članovi Temeljnog ogranaka HDZ 1990 Podhum kod Livna kao i aktualni zastupnici u Skupštini Hercegbosanske županije (HBŽ) i njihovi dosadašnji članovi Božo Pavić i Mirko Pavić napuštaju HDZ 1990 te će svoj daljnji politički rad nastaviti kao neovisni zastupnici, navodi se u priopćenju tog ogranka.

Kao razlog napuštanja navode građansko-liberalni smjer kojim je HDZ 1990 na čelu s Martinom Ragužom išao te je postao očit nakon proteklih Općih izbora gdje potvrđuje veliki broj bošnjačkih glasova koje je kao kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva osvojio u sredinama u kojima gotovo da nema Hrvata.

To, kako navode, nije smjer kojim stranka s hrvatskim predznakom treba ići, a također ističu i donošenje bitnih odluka unutar te stranke mimo stranačkih tijela, nekorektan odnos prema članovima i ogranku koji je radio i donosio rezultate.

Pošto su navedeni zastupnici na zadnjoj sjednici Skupštine HBŽ-a svoje glasove dali listi za Dom naroda FBiH koju su predvodili iz njima konkurentskog HDZ BiH te su, kako kažu, javno kritizirani od strane predsjednika Središnjeg odbora HDZ 1990 i aktualnog zastupnika u Skupštini HBŽ Nediljka Rimca, iz ovog bivšeg ogranka odgovaraju da HDZ 1990 kao druga stranka po snazi nije službeno imala svoju listu za Dom naroda Parlamenta FBiH niti je postojao ikakav stav Županijskog odbora HDZ-a 1990 HBŽ-a po tom važnom pitanju.

Slijedom toga, spomenuti zastupnici su, kako navode u priopćenju, svjesni važnosti trenutka za Hrvatski narod u BiH, glasali po vlastitoj savjesti za listu stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora.

"Držimo da će uslijed ustavnih promjena koje nam slijede u budućem vremenu stabilna dvotrećinska većina u Klubu hrvatskih poslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH omogućiti hrvatskom narodu ravnopravniji položaj nego što je to do sada bio slučaj", naglasili su bivši članovi Temeljnog ogranka HDZ 1990 Podhum.

Komentari
Broj komentara:0