Vidite prvi

BiH

BiH usprkos problemima uspjela napraviti značajne korake na putu ka EU

Autor:Prvi.tv
Objava:12.7.2018. 18:47
BiH usprkos problemima uspjela napraviti značajne korake na putu ka EU
Učitavanje medija preglednika ...

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sead Kadić i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Predrag Kožul susreli su se danas u Varšavi s predsjednikom Grupe prijateljstva za BiH Sejma Republike Poljske Bogdanom Rzoncom.

Rzonca je zahvalio Kadiću i Kožulu koji sudjeluju na Trećem sastanku predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Europe i u svečanostima povodom 550. godišnjice poljskog parlamentarizma te je ocijenio dobrim bilateralne odnose između Poljske i BiH.

Dodao je da poljski Sejm i njegova zemlja pružaju punu podršku nastojanjima BiH da postane članica Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza (NATO).

Članovi bh. delegacije čestitali su 550. godišnjicu postojanja parlamentarne demokracije u Poljskoj te izrazili zahvalnost Poljskoj i drugim državama članicama Višegradske grupe na podršci BiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kako je ocjenjeno na susretu BiH je u prethodnim godinama, usprkos političkim i ekonomskim problemima, uspjela da napravi niz značajnih koraka u procesu euroatlantskih integracija.

Razgovarano je i o mogućnostima da BiH iskoristi iskustva poljskih eksperata, posebno u pogledu korištenja sredstava iz europskih fondova.

Tijekom sastanka, kojem je prisustvovao i otpravnik poslova Ambasade BiH u Varšavi Ivica Pranjić, bilo je riječi o imenovanju novog ambasadora BiH u glavnom gradu Poljske, kao i o imenovanju počasnog konzula BiH u toj prijateljskoj zemlji.

Komentari
Broj komentara:0