Vidite prvi

mektić u sočiju

BiH ostaje posvećena borbi protiv terorizma

Autor:Prvi.tv
Objava:25.4.2018. 13:22
BiH ostaje posvećena borbi protiv terorizma
Učitavanje medija preglednika ...

Bosna i Hercegovina ostaje posvećena borbi protiv terorizma i nastavit će doprinositi jačanju sigurnosti i zajedničkoj borbi protiv globalnih prijetnji, istakao je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić na međunarodnoj konferenciji posvećenoj jačanju globalne sigurnosti u Sočiju.

Mektić je istaknuo da BiH zahvaljujući poduzetim mjerama u posljednje tri godine nije imala nijedan incident povezan s terorizmom, a naša država je prepoznata i kao regionalni lider u prevenciji i deradikalizaciji.

Cilj sastanka visokih dužnosnika odgovornih za pitanja sigurnosti, koji je otvorio ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov,  je razvoj međunarodne saradnje i jačanje bilateralnih veza u ovoj oblasti.

Glavne teme razgovora su promjene strategija i taktika međunarodnih terorističkih organizacija, međunarodna informacijska sigurnost i borba protiv trgovine drogom, kao sve veće prijetnje globalnom miru i stabilnosti.

Ministar Mektić, koji na poziv sekretara Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa boravi u Rusiji, imat će i više bileteralnih sastanaka s visokim dužnosnicima Rusije i zemalja sudionika na konferenciji, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Komentari
Broj komentara:0