Vidite prvi

SARAJEVO

Biciklisti odaju počast pastoralnim pohodima pape Ivana Pavla II

Autor:Prvi.tv
Objava:5.5.2017. 11:45
Biciklisti odaju počast pastoralnim pohodima pape Ivana Pavla II
Učitavanje medija preglednika ...

Sudionike 4. biciklijade pod nazivom "Marija Zvijezda - Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II" danas su ispred Katedrale "Srca Isusova" na putu ka Banjoj Luci ispratile Sarajlije u prisustvu predstavnika vjerskih zajednica, lokalne vlasti, udruženja i medija.

U biciklijadi sudjeluje više od 50 biciklista iz nekoliko biciklističkih klubova Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine pod geslom "Prečisto Srce Marijino, budi naša vodilja!".

Sudionici obilaze mjesta koja je papa Ivan Pavao II pohodio tijekom pastoralnih posjeta Hrvatskoj i BiH, a ujedno će biti obilježeno i nekoliko godišnjica - 100. godišnjica fatimskih ukazanja 1917., potom 35. godišnjica Papina zahvalnog hodočašća u Fatimu  1982. i 20. godišnjica Papina pastoralnog posjeta Sarajevu pod geslom "S vama smo", piše Fena.

Irvinu Filipoviću iz Zagreba ovo je treća "Marija Zvijezda" koji se pridružio svojim prijateljima iz Dubrovnika.

- Ovo je način da se konkretno pokaže kako mi Bosanci živimo suživot – kazao je Filipović, koji je porijeklom iz BiH, te dobro poznaje puteve bosanske, a svakako i gostoprimstvo.

Tajniku provincije Bosne Srebrene fra Damiru Paviću ova je inicijativa draga i učestvovao je u njoj dok je bio župnik na Brestovskom.  

- Drago mi je da se na ovaj način ljudi okupljaju, upravo u duhu pokojnog sv. Ivana Pavla II koji je bio veliki prijatelj BiH, propagirao je mir, suživot, a ova bicklijada također nosi poruku mira – kazao je fra Damir.

Senad Dorić iz Organizacijskog  odbora 4. biciklijade je podsjetio da je sv. Ivan Pavao II  kao hodočasnik mira obišao cijeli svijet, a BiH je posjetio dva puta.

- U znak zahvalnosti zbog posjeta i njemu u čast kao svecu Katoličke crkve, Udruga "Kristov Stol" - Misijska Europska Inicijativa sa sjedištem u Zagrebu od 2014. godine, organizira bicikijadu "Marija Zvijezda", odakle voze biciklisti iz sedam smjerova, gradova i marijanskih svetišta u Hrvatskoj i BiH koja je pohodio sv. Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo - kazao je Dorić.

Učesnike "Marije Zvijezde" iz Zagreba sinoć je dočekao načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, a bili su i gosti koncerta "Legende Starom Gradu" održanog ispred Katedrale "Srca Isusova" u povodu manifestacije Dani općine Stari Grad.

Banja Luka je grad koji je sv. Ivan Pavao II u BiH posljednji posjetio, te je susret sudionika biciklijade "Marija Zvijezda" iz svih smjerova planiran u tom gradu 6. svibnja predvečer, a domaćin dvodnevnog skupa bit će banjalučki biskup Franjo Komarica.

Komentari
Broj komentara:0