Vidite prvi

DRAMA NA GRANICI BIH I HRVATSKE:

50 migranata sjedi na ničijoj zemlji, okružila ih policija

Autor:Prvi.tv
Objava:16.5.2018. 17:20
50 migranata sjedi na ničijoj zemlji, okružila ih policija
Učitavanje medija preglednika ...

Između 60 i 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu posjedovale dokumente za prelazak državne granice pokušale su blokirati promet preko prijelaza Velika Kladuša – Maljevac, potvrđeno je iz Granične policije za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Grupa migranata pokušala je blokirati prijelaz, ali su pripadnici granične policije u suradnji s policajcima iz Bihaća uspostavili normalizaciju prometa preko prijelaza.

– Osobe se nalaze u okolini prijelaza koje osiguravaju pripadnici nadležnog Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije – rečeno je iz Granične policije.

Podsjećamo, "Facebook" stranica „Granični prijelaz Maljevac", objavila je da migranti sjede i leže na dijelu prijelaza pod hrvatskom kontrolom, dok su okruženi policajcima. Helikopter hrvatske policije nadlijeće prijelaz, a veći je broj i pripadnika Granične policije BiH.

Iz policijske uprave Karlovac su za BIRN BiH kazali da su migranti u "nadležnosti resornih tijela BiH" te da nisu prešli granicu, prenosi BIRN./Fena/HMS/

 

Komentari
Broj komentara:0