Vidite prvi

od dječje igrice do robota

Lego robot vam može napraviti i doručak

Autor:Prvi.tv
Objava:11.5.2018. 10:23
Lego robot vam može napraviti i doručak
Učitavanje medija preglednika ...

Ne znamo za vas, ali nama je linija Lego Technic, u kojoj se od milijun legića slažu funkcionalni modeli, još uvijek mala znanstvena fantastika. No, zato nam je YouTube kanal The Brick Wall fora, piše Telegram.hr.

Tamo se nalazi nekoliko desetaka videa koji demonstriraju, odnosno, testiraju Lego Technic setove koji su promijenjeni i pretvoreni u nešto što Lego dizajneri vjerojatno originalno nisu planirali. Recimo hoće li vatrogasno vozilo uspjeti doista ugasiti vatru ili pak može li vozilo za snijeg zaista voziti kroz snijeg.

A najnoviji video koji je objavljen prije šest dana prikazuje stroj za rađenje doručka koji je, iako možda na trenutke malo nespretan, prilično impresivan. Dakle, stroj je napravljen s 10 Lego motora i kompatibilnim dijelovima dva druga proizvođača pomoću kojih se cijelom konstrukcijom upravlja preko daljinskog.

Sastoji se od dva dijela, većeg koji uzima špek i jaje koje zatim razbija i stavlja na tavu, i drugog manjeg dijela koji dodaje sol, papar i stavlja sve na tanjur. "Ovo je vjerojatno najzahtjevniji projekt do sada", stoji u opisu videa koji je zasad pogledan više od 55 tisuća puta.

 

Komentari
Broj komentara:0