Vidite prvi

ZAŠTO JE PROSTOR SKLON NESREĆAMA?

Još jedan zrakoplov nestao u Bermudskom trokutu: Što se tamo događa?

Autor:Prvi.tv
Objava:18.5.2017. 16:42
Još jedan zrakoplov nestao u Bermudskom trokutu: Što se tamo događa?
Učitavanje medija preglednika ...

Zrakoplov koji je nestao na području Bermudskog trokuta u ponedjeljak, pronađen je jučer blizu Bahama. U letjelici koja je iz Puerto Rica letjela prema Floridi bila je 40-godišnja žena s dvogodišnjim i četverogodišnjim sinovima i 52-godišnji pilot koji su najvjerojatnije izgubili živote.

Nesreća je podsjetila na razna praznovjerja i priče koje kruže o prokletstvu Bermudskog trokuta gdje su brojni brodovi i zrakoplovi nestali bez nekakvog logičnog objašnjenja. Što je to što je moglo uzrokovati sve ove nesreće?

Bermudski trokut područje je koje pokriva pola milijuna kvadratnih milja oceana, a nalazi se između Bermuda, Floride i Puerto Rica. Svoj naziv dobilo je još 1964. godine kad se pisac Vincent H. Gaddis počeo pitati o nizu nesreća koje su se dogodili na tom području.

Jedan od najpoznatijih misterioznih nestanaka seže još u 1945. godinu kada je pet borbenih zrakoplova nestalo tijekom vježbi. Trinaest pilota nikad nije pronađeno, a što je još strašnije, spasilački avion koji je otišao u potragu je također nestao. I dan danas čuva se snimka jednog od pilota prije nego je nestao. "Sve izgleda čudno. Potpuno smo izgubljeni", glasila je poruka. Nakon toga, uslijedio je niz drugih neobjašnjivih nestanaka nakon kojih su se razvile razne teorije o uzrocima nesreća.

Teorije zavjere uključivale su hipoteze o paranormalnoj aktivnosti, natprirodnim silama pa čak i izvanzemaljcima za koje kažu da na tom području imaju svoja "vrata" kroz koja dolaze i odlaze sa Zemlje.

Prošle godine, istraživači su tvrdili da su pronašli ogromnu kristalnu piramidu na dnu mora za koju smatraju da je uzrok nestanka mnogobrojnih aviona i brodova. Cinici smatraju da je sve stvar politike, odnosno američke vlade za koju misle da je osnovala testni centar na tom području gdje isprobava razne vrste oružja i vojničke opreme.

Znanstvenici su pak došli do sasvim drugog zaključka. Smatraju da šesterokutni oblaci iznad mora stvaraju takozvane zračne bombe koji mogu uzrokovati vjetar brzine i do 170mph te da su oni odgovorni za ove nesreće.

Bez obzira na to koji je pravi razlog, a budući da u prosjeku godišnje nestane četiri aviona i 20 brodova prolazeći Bermudskim trokutom, bilo bi najbolje uopće ne prolaziti ovim putem.

Komentari
Broj komentara:0