Vidite prvi

Echo Dot

Jeste li iznenađeni? Ovo je najprodavaniji uređaj na Amazonu ovih blagdana

Autor:Prvi.tv
Objava:28.12.2017. 9:52
Jeste li iznenađeni? Ovo je najprodavaniji uređaj na Amazonu ovih blagdana
Učitavanje medija preglednika ...

Iz Amazona su se pohvalili kako su tijekom blagdanske šoping groznice prodali desetke milijuna uređaja koji podržavaju glasovnog asistenta Alexa, a najprodavaniji uređaj bio je njihov Echo Dot. Iako nisu objavili konkretne prodajne brojke, iz Bezosove kompanije kažu kako su prodali milijune ovih uređaja te je Dot trenutno rasprodan na Amazonovim stranicama. Amazon u svojoj ponudi ima nekoliko pametnih zvučnika s podrškom za Alexu – osim najjeftinijeg (i najpopularnijeg) modela Echo Dot, korisnicima su dostupni i modeli Echo, Echo Plus te Echo Show i Spot s kojim se, zahvaljujući ekranima i kamerama, mogu obavljati i videopozivi.

Echo Dot korisnicima je najzanimljiviji zbog cijene – 50 dolara nije previše za ulazak u svijet pametnih zvučnika i glasovnih asistenata, no ovih blagdana Amazon je dodatno snizio cijenu ovog uređaja na samo 30 dolara tako da ne treba čuditi velika navala za njim. S Echo Dotom, kao i s ostalim Echo pametnim zvučnicima može se upravljati pametnim uređajima po kući, slušati pjesme, naručivati hranu ili prijevoz Uberom, telefonirati, slušati vijesti, audio knjige, saznati vremensku prognozu itd.

Osim Amazona, na ovom tržištu svoje mjesto traži i Google s uređajima poput Google Homea, Home Minija te Maxa, dok su u Appleu za ovogodišnje blagdane puno očekivali od svog pametnog zvučnika HomePod, no umjesto u prosincu, početak prodaje odgođen je za početak sljedeće godine, što je sigurno pomoglo boljoj prodaji konkurentskih zvučnika. Što se Amazona tiče, iz ove kompanije mogu biti zadovoljni i što je njihova aplikacija Alexa za iPhone i Androide zauzela prvo mjesto na listi besplatnih aplikacija na App Storeu i Googleu Play, kao i činjenicom što je više od četiri milijuna korisnika aktiviralo besplatnu trial verziju, odnosno pretplatničku verziju njihove usluge Prime.

Komentari
Broj komentara:0