Vidite prvi

OŠ "Suljo Čilić" iz Jablanice

Bh. škola odlazi u Šangaj na svjetsko natjecanje iz robotike

Autor:Prvi.tv
Objava:25.9.2017. 13:22
Bh. škola odlazi u Šangaj na svjetsko natjecanje iz robotike
Učitavanje medija preglednika ...

Bh. škola odlazi u Šangaj na svjetsko natjecanje iz robotike

Ekipa iz SPARK school je u subotu pratila učenike iz 12 bosansko-hercegovačkih škola na natjecanju WER Croatia Open u Zagrebu u organizaciji IRIM-a. Riječ je o kupu koji je dio svjetskog natjecanje pod okriljem World Education Robotics.

IRIM i SPARK school su po završetku SPARKreators lige za školsku godinu 2016./2017. donirali 19 Abilix robotića školama u Bosni i Hercegovini. Više od 70 timova i gotovo 200 učenica i učenika se natjecalo u Osnovnoj školi Kajzerica u Zagrebu, a najbolji timovi iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine su osvojili ulaznice za svjetsko natjecanje u Šangaju. Među njima je Osnovna škola "Suljo Čilić" iz Jablanice.

Zadatak za natjecatelje je bio riješiti zadane prepreke koristeći Abilix robotiće. U kategoriji od 5. do 8. razreda natjecalo se ukupno 49 škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Jasmina Begović, Edi Đelmo i Džejla Malanović iz Osnovne škole "Suljo Čilić" iz Jablanice su pod mentorstvom Adisa Pirije i Amre Dželmo osvojili drugo mjesto, dok su Pleho Galib, Išerić Abdullah i Išerić Halima pod mentorstvom Zimić Asmira iz Osnovne škole Vrhbosna iz Sarajeva osvojili treće mjesto.

Komentari
Broj komentara:0