Vidite prvi

INSTAGRAM

Zbog ljutitih korisnika popularna je stranica morala vratiti stari izgled

Autor:Prvi.tv
Objava:30.12.2018. 14:03
Zbog ljutitih korisnika popularna je stranica morala vratiti stari izgled
Učitavanje medija preglednika ...

Instagram je odlučio promijeniti dizajn tako da fotografije na toj društvenoj mreži, umjesto vertikalno, mijenjate pomičući ih horizontalno. Međutim, zbog žestokih kritika korisnika nakon nekoliko sati odustali su od promjene, u strahu da ne dožive sudbinu Snapchata, društvene mreže koja je nakon redizajna početkom godine ostala bez više od pet milijuna korisnika.

Iz Instagrama sada tvrde da se radilo samo o testu. Jedan od direktora, Adam Mosseri, objavio je da su testirali novi dizajn na više ljudi nego što su to prvotno namjeravali. Mali test nenamjerno se proširio i izazvao ljutnju korisnika, tako oni opisuju događaj.

Mnogi im ne vjeruju jer je nova opcija u igri još od listopada kad ju je svaki korisnik po svojoj volji mogao testirati ako bi je odabrao na aplikaciji. Tisuće uzrujanih korisnika okupile su se na Twitteru oko oznake #InstagramUpdate. "Zbog buga su neki korisnici vidjeli promjenu", objavili su iz tvrtke na Twitteru, ustvrdivši da su brzo popravili grešku. Instagram se ispričao korisnicima zbog zbrke.

Instagram je društvena mreža u vlasništvu Facebooka, koja služi za dijeljenje fotografija i videoisječaka. Imaju više od milijardu korisnika diljem svijeta. U strahu da im se ne ponovi sudbina Snapchata, naprasno su odustali od redizajna. Snapchat je bio najpopularnija mreža među mlađim korisnicima interneta, no posljednja istraživanja pokazuju da više američkih tinejdžera koristi Instagram nego Snapchat. Od pada Snapchata najviše je koristi imao upravo Instagram, koji je od njih preuzeo Stories, mogućnost da se objavi fotografija ili video s porukom na ograničen rok od 24 sata.

Sve društvene mreže su posljednjih mjeseci doživjele pad broja korisnika. Stručnjaci smatraju da su s 3,5 milijardi broja korisnika društvene mreže već doživjele svoj vrhunac. No, dok pada broj korisnika, mnogima i dalje rastu prihodi jer je reklama sve više. Ipak, mnogi među novogodišnje odluke uvrštavaju i one o apstinenciji s društvenih mreža, dijelom zbog zamora reklamama, a dijelom zbog špijunske prirode društvenih mreža i pretrpanosti negativnim sadržajima, prenosi Jutarnji.hr.

Komentari
Broj komentara:0