Vidite prvi

društvene mreže

Snapchat sada prepoznaje hranu, kućne ljubimce i još mnogo toga

Autor:Prvi.tv
Objava:27.11.2017. 14:42
Snapchat sada prepoznaje hranu, kućne ljubimce i još mnogo toga
Učitavanje medija preglednika ...

Snapchat prepoznavanjem objekata, odnosno predmeta na korisničkim fotografijama predlaže odgovarajuće filtere. Dakle, ukoliko fotografirate hranu, Snapchat će predložiti filtere sa sloganima poput ''uđi u moj stomak'' (''Get in my belly'') ili ''koja dijeta'' (''What diet'').
Snap, kompanija u čijem se vlasništvu nalazi Snapchat, potvrdila je za Mashable da su od prošlog tjedna filteri dostupni korisnicima. Međutim, lista predmeta za prepoznavanje još nije konačna. Među njima se nalaze hrana, kućni ljubimci, mjesta za odmor, kao što je plaža, a u narednom periodu Snapchat će dodati još neke kategorije. Filteri se mogu testirati pravljenjem novih ili pronalaženjem fotografija online. Do njih se dolazi pomjeranjem prsta po ekranu lijevo ili desno.

Ovo nije prvi put da se korištenjem Snapa mogu prepoznavati objekti. Kompanija je korisnicima omogućila ovu funkciju prilikom traženja određenih predmeta i događaja. Npr. ukoliko ukucate riječ ''košarka'', ponudit će vam košarkaške utakmice.

Iz ove kompanije se nadaju da će napredne funkcije poput ovih biti zanimljive korisnicima, s obzirom na to da im veliku konkurenciju predstavlja Instagram. Također su najavili i veliki redizajn aplikacije.

Prošle godine Snapchat je omogućio i brendovima da posjeduju vlastite filtere povezane zajedničkim predmetima. Kompanija je objasnila kako korisnik može fotografirati šolju kave, a da se brendovi kao što su Nescafe i Keurig ''bore'' za sponzorstvo nad filterom. Kao i kod bilo koje tehnologije, sve je igra i zabava dok se oglašivači ne uključe.

Komentari
Broj komentara:0