Vidite prvi

digitalni problemi

Online igrica zbog koje je predano 200 zahtjeva za razvod

Autor:Prvi.tv
Objava:17.9.2018. 20:57
Online igrica zbog koje je predano 200 zahtjeva za razvod
Učitavanje medija preglednika ...

Nažalost, više nije neko veliko iznenađenje pročitati priopćenja u kojem stručnjaci upozoravaju na opsjednutost i ovisnost raznim društvenim mrežama. Ipak, u svoj toj ludosti, jedna online video igrica je završila na tronu zahvaljujući svojim visoko zaraznim svojstvima koja nisu samo zahvatila tinejdžere već su ozbiljno poljuljali i brakove.

Zbog popularne video igrice Fortnite roditelju idu toliko daleko da zapošljavaju trenere svojoj djeci koji im pomažu u svladavanju igrice, a posljednja vijest govori o devetogodišnjaku koji je poslan na rehabilitaciju zbog ovisnosti o video igrici. Kao da to nije dovoljno alarmantno, web stranica agencije za razvode u Engleskoj u posljednjem izvješću za prvi dio 2018. godine objavila je kako je do sada 200 parova kao razlog razvoda navelo upravo ovisnost o video igrici Fortnite kao osnovni razlog zbog kojeg žele okončati svoj brak. U izvješću se također navodi kako su „razne ovisnosti poput droge i kockanja često navedene kao razlozi raspada veza, ali digitalna revolucija uvela je nove ovisnosti". Kako je izvješće ograničeno samo na Veliku Britaniju, ne bi bilo neuobičajno da ovaj trend vrijedi i na drugim mjestima, pošto je Fortnite jedna od najpopularnijih online igrica na svijetu.

Iako to vjerojatno vlasnicima neće pasti na pamet, možda bi rješenje za ovaj problem bilo uvođenje upozorenja koje prati vrijeme provedeno za laptopom u digitalnom svijetu kao što je već napravio Instagram u jednom od svojih posljednjih updateova čime je šokirao korisnike od kojih su neki znali provesti više od 12 sati dnevno scrollajući i stiščući tipku like. U svakom slučaju, pokušajte odložiti svoje pametne telefone i računala barem na nekoliko sati dnevno, „pravi" svijet još uvijek nudi neke lijepe i čarobne, nezamjenjive trenutke, piše fashion.hr.

 

 

 

Komentari
Broj komentara:0