Vidite prvi

KRAJ JEDNE ERE

Nakon 23 godine rada i brojnih skandala prestaje postojati Yahoo!

Autor:Prvi.tv
Objava:11.1.2017. 22:03
Nakon 23 godine rada i brojnih skandala prestaje postojati Yahoo!
Učitavanje medija preglednika ...

Direktorica internetskog giganta Yahoo!-a Marissa Mayer, koju su svojedobno u tu tvrtku uz veliku pompu dovukli iz konkurentskog Googlea, nakon četiri i pol godine za kormilom firme najavila je svoj odlazak, a u kakvo je stanje dovela tvrtku svjedoči podatak kako će Yahoo! nakon njezina odlaska prestati postojati pod tim imenom.

Potvrđeno je to u podnesku tvrtke američkim regulatorima, u kojem se opisuju planovi preuzimanja od telekomunikacijskog diva Verizona. Uz Mayer, upravu odmah nakon finalizacije transakcije, napušta i suosnivač Yahoo!-a David Filo te još četiri druga člana, a novo ime tvrtke, nakon što preuzimanje Verizona bude okončano, trebalo bi glasiti Altaba.

Čim je Mayer došla u Yahoo! u srpnju 2012. godine, činilo se kako je tad posrnuli internetski div malo živnuo. Tvrtka je krenula u skupa preuzimanja, među najvećom akvizicijom bio je Tumblr, pokrenuti su i brojni novi projekti, primjerice u produkciji video sadržaja, za što su angažirana i neka zvjezdana imena, ali u konačnici malo se toga pokazalo plodonosnim, a posljednji mjeseci obilježeni su sramotnim otkrićima hakerskih upada u Yahoo!-ove sustave e-maila, koji su ocijenjeni najvećima u povijesti interneta.

Verizon, koji je prije nekog vremena naumio preuzeti kompaniju za 4,8 milijardi dolara, zbog najnovijih zbivanja traži način da radikalno snizi cijenu kupnje.

 

 

Komentari
Broj komentara:0