Vidite prvi

FACEBOOKU ODZVONILO?

Mladi masovno deaktiviraju FB račune i odlaze na jednu drugu društvenu mrežu

Autor:Prvi.tv
Objava:15.2.2018. 20:13
Mladi masovno deaktiviraju FB račune i odlaze na jednu drugu društvenu mrežu
Učitavanje medija preglednika ...

Facebook je i dalje najpopularnija društvena mreža u Sjedinjenim Državama, no populacija mlađa od 25 godina sve se više okreće Snapchatu, navodi eMarketer i predviđa nastavak pada broja korisnika Facebooka.

U 2018. broj korisnika Facebooka u SAD-u trebao bi pasti za 5,6 posto u dobnoj skupni od 12 do 17 godina, odnosno za 5,8 posto u skupini između 18 i 24 godine.

"Ovo je prvi put da eMarketer predviđa pad korištenja Facebooka kod mladih u dobi od 18 do 24 godine", objavio je u ponedjeljak. Taj centar predviđa da će u 2018. godini Facebook izgubiti dva milijuna korisnika mlađih od 25 godina.

Nagli uspon Snapchata

Dok Facebook gubi, Snapchat privlači i trebao bi dobiti 1,9 milijuna novih korisnika u dobnoj skupini osoba mlađih od 25.

Nešto manje – 1,6 milijuna novih korisnika koji su odustali od Facebooka, trebao bi privući Instagram. 

U SAD-u je Instagram i dalje važniji od Snapchata po ukupnom broju korisnika koji je narastao 13,1 posto u godinu dana na 104,7 milijuna. Istodobno, Snapchat bi trebao rasti za 9,3 posto na 86,5 milijuna

Na Facebooku starija populacija

Facebook, s druge strane, nastavlja osvajati stariju populaciju te ima postojan broj korisnika od 169,5 milijuna. "Snapchat bi mogao privući i starije korisnike ako redizajnira svoju platformu i pojednostavi uporabu", kaže Debra Aho Williamson, analitičarka eMarektera.

Nedavno je Snapchat uveo nekoliko noviteta kako bi pojednostavio uporabu. No, "pitanje je hoće li mladi i dalje smatrati da je Snapchat cool ako se njime počnu koristiti njihovi roditelji i djedovi i bake", kaže Williamson te podsjeća kako je "upravo to situacija s kojom se sada suočava Facebook".

 

Komentari
Broj komentara:0