Vidite prvi

zaštitite svoje podatke

Koliko vam je siguran Facebook profil? Evo kako provjeriti gdje ste pogriješili

Autor:Prvi.tv
Objava:25.1.2018. 21:40
Koliko vam je siguran Facebook profil? Evo kako provjeriti gdje ste pogriješili
Učitavanje medija preglednika ...

Privacy Basics vam neće oduzeti previše vremena, a pomoći će da bolje razumijete koncept privatnosti na Facebooku.

Htjeli mi to priznati ili ne, ali naši Facebook profili sadrže velike količine privatnih podataka za koje baš i ne bi bilo dobro da dođu u krive ruke. Recimo nekih zlonamjernih osoba ili hakera.

Kako je Facebook sklon s vremena na vrijeme mijenjati svoje postavke, a onda i načine na koje bi korisnici trebali štititi svoje podatke, čini se kako bi korisnici svako malo morali provjeravati jesu li podaci koje imaju na svom Facebook profilu zaista sigurni.

U sklopu Dana privatnosti podataka, Facebook je omogućio svim svojim korisnicima da provjere koliko su njihovi podaci zapravo zaštićeni, odnosno pokaže im kako se bolje zaštititi.

Zbog toga su osmislili jednostavan vodič pod nazivom Privacy Basics koji vam neće oduzeti previše vremena, a pomoći će vam da bolje razumijete koncept privatnosti na Facebooku.

Kako biste pokrenuli provjeru, potrebno je prijaviti se na svoj Facebook profil i potom odabrati Privacy Basics ili u desnom kutu u izborniku Help Centra odabrati Privacy Checkup (Provjera privatnosti).

Kad vam se otvori Privacy Basics, na dnu stranice pronaći ćete opciju Take the Privacy Checkup. Kliknite i u tri koraka provjerite tko vidi vaše objave, vaše osobne podatke i koje sve aplikacije imaju pristup vašem profilu odnosno podacima.

Osim ovih osnova, možete provjeriti i kako dodatno osigurati svoj profil promjenom lozinke, što napraviti u slučaju da vam je profil hakiran, gdje ste sve prijavljeni na svoj profil, ali i zatražiti od Facbooka da vas obavijesti ukoliko se netko neovlašteno pokuša ulogirati u vaš račun.

Toplo preporučujemo i da provjerite koji se od vaših podataka s Facebooka dijele s oglašivačima odnosno drugim web stranicama. Taj podatak možete pronaći u Privacy Basics, ako s desne strane odaberete Advertising (Oglašavanje). Bit će vam puno jasnije kako vam Facebook servira oglase i zašto se pojavljuju oglasi koji imaju veze s onim o čemu ste se dopisivali s prijateljima ili pretraživali na internetu.

Odvojite nekoliko minuta i pobrinite se da su vaši podaci dovoljno zaštićeni te da ih se ne dijeli bez vašeg znanja.

Komentari
Broj komentara:0