Vidite prvi

MY ANDROID TASTE TEST

Google pomaže pri izboru Android launchera, ikona, widgeta...

Autor:Prvi.tv
Objava:13.3.2017. 13:27
Google pomaže pri izboru Android launchera, ikona, widgeta...
Učitavanje medija preglednika ...

Jedna od glavnih karakteristika Androida je njegova prilagodljivost. Zahvaljujući tome svatko može svoj mobitel ili tablet s Androidom načiniti potpuno drugačijim u odnosu na ostale.

Kako bi korisnicima olakšao pronalazak idealnog launchera, paketa ikona, widgeta i dr. Google je pokrenuo novu internetsku stranicu –myAndroid Taste Test. Cijela stvar funkcionira i više nego jednostavno – Google vam postavi par pitanja (zapravo 22 pitanja) kako bi otkrio koliko ste vješti sa samim operativnim sustavom, kakvi su vam ukusi vezano uz boje i oblike te da li mobitel/tablet koristite za rad ili zabavu i dr.

Nakon što odgovorite na sva pitanja Google će vam složiti (prema njemu) idealnu kombinaciju. Taman kad smo pomislili kako će stranica isključivo reklamirati Gooogleove proizvode, stiglo je ugodno iznenađenje – umjesto Googleovog Wallpapera, ponuđena nam je aplikacija Zedge. Pohvalno je što Google preferira i konkurentska rješenja, ako idu u prilog korisniku, prenosi Bug.hr.

Zatim na temelju naših odgovora Google nema je ponudio paket ikona naziva Delta Icon Pack, a za launcher, Evie Launcher. Kako smo u jednom dijelu upitnika naveli da nas zanima glazba, Google nam je preporučio i jedan glazbeni widget–Google Sound Search koji će nam u sekundi otkriti koja to pjesma svira na YouTubeu, radiju ili nekom drugom uređaju.

Za tipkovnicu ponuđena nam je Gboard tipkovnica, inače Googleova službena tipkovnica za Android. Budući da se ista konstantno nadograđuje novim mogućnostima, prihvatili smo preporuku. Dobra stvar je i to što Google odmah nudi i direktni link za preporučene aplikacije.

Sam upitnik ne oduzima previše vremena, pa ako ste u potrazi za novim launcherom ili paketom ikona, ovdje možete vidjeti što bi vam preporučio Google.

Komentari
Broj komentara:0