Vidite prvi

zbog povezanosti s IRA-om

Facebook uklonio više tisuća računa

Autor:Prvi.tv
Objava:5.4.2018. 9:44
Facebook uklonio više tisuća računa
Učitavanje medija preglednika ...


Facebook je uklonio više od 200 računa i stranica povezanih s Agencijom za internet-istaživanja (IRA) - ruskom kompanijom koja je poznata po aktiviranju lažnih računa tijekom 2016. godine u američkoj predsjedničkoj utrci - u najnovijim naporima društvenih mreža da spriječe širenje "lažnih vijesti" na svojim platformama, piše Time.

Prema onome što je objavio na svom blogu  Alex Stamos, šef sigurnosti Facebooka, kompanija je izbrisala 135 Facebook i Instagram računa i 138 Facebook stranica povezanih s IRA-om koje su imale ukupno 1,5 miliona sljedbenika. Kompanija je također uklonila 167.000 dolara vrijedne oglase koji su zakupljeni na obje društvene mreže, prema grafikama koje je objavio Facebook, prenosi Time.

Većina računa i stranica bila je na ruskom jeziku, namijenjene ljudima koji su živjeli u Rusiji, inozemstvu ili susjednim zemljama, kao što su Azerbejdžan, Uzbekistan i Ukrajina.

U martu je IRA bila među pet ruskih firmi i 19 osoba pogođenih sankcijama Trumpove administracije zbog navodnog miješanja u izbore.

 

Komentari
Broj komentara:0