Vidite prvi

DALI POGREŠNE INFORMACIJE

Europska komisija kaznila facebook sa 110 milijuna eura

Autor:Prvi.tv
Objava:18.5.2017. 10:39
Europska komisija kaznila facebook sa 110 milijuna eura
Učitavanje medija preglednika ...

Europska unija je kaznila Facebook za 110 milijuna eura zbog nepravilnosti prilikom preuzimanja servisa WhatsApp 2014. godine, javlja Reuters.

U priopćenju Europske komisije se ističe kako je najveća društvena mreža na svijetu dala pogrešne informacije o procesu, te kako je kazna koju su izrekli proporcionalna i ima svrhu odvraćanja od daljnjih sličnih potupaka.

Tijekom provjera utvrđeno je da je Facebook netočno informirao nadležna povjerenstva da ne može automatski povezati profile korisnika FB i WhatsAppa, ali se kasnije potvrdilo da je to moguće i da je Facebook to i uradio.

- Tehničke mogućnosti za to su postojale i 2014. i Facebook je to znao – zaključeno je.

Facebook se branio time da greške koje su napravili nisu bile namjerne te kako to ni na koji način nije negativno utjecalo na proces preuzimanja. Kazna je trebala biti 1 posto njihovog profita i to bi bilo 276 milijuna eura, ali je zaključeno da je FB bio kooperativan tijekom istrage te je kazna umanjena.  Facebook je posljednjih tjedana kažnjen u Italiji i Francuskoj zbog kršenja nacionalnih propisa, ali znatno nižim kaznama koje se mjere u milijunima eura.

Komentari
Broj komentara:0