Vidite prvi

SOFTVER

Windows 10 znat će kada niste ispred računala

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2017. 10:42
Windows 10 znat će kada niste ispred računala
Učitavanje medija preglednika ...

Microsoft će u travnju 2017. godine pustiti u opticaj novu veliku nadogradnju Windowsa 10 – Creators Update. Pored već poznatih novosti, nadogradnja će donijeti i promjene na sigurnosnom polju.

Naime, Windows Insider korisnicima ovih je dana pušten novi build – 15002 iz kojeg je vidljivo kako će Microsoft osjetno nadograditi sigurnost samih Windowsa 10. Za početak tu je novi Windows Defender koji će postati univerzalna aplikacija te će dobiti i nove opcije kakve već odavno postoje u antivirusnim rješenjima drugih proizvođača - brzo, napredno i potpuno skeniranje sustava, prenosi Bug.hr.

Univerzalni Defender donijet će bolje performanse u odnosu na desktop inačicu, nove zaslone „Device performance & health" (za praćenje informacija o stanju računala), Firewall & network protection (sadrži postavke za firewall i mrežu, a koje se trenutno nalaze unutar Control Panela) i Family options (podešavanje postavki vezano uz mogućnost pristupa internetu, roditeljska kontola i dr.).

No, to nisu ujedno jedina sigurnosna poboljšanja koja priprema Microsoft za travanjsku nadogradnju. Istovremeno na Windowse 10 stiže i opcija Dynamic Lock koja će pratiti kada se korisnik nalazi, a kada ne ispred računala i ovisno o tome, držati računalo otključano ili ga automatski zaključavati.

Dynamic Lock je također postao dostupan Windows Insiderima s buildom 15002.

Komentari
Broj komentara:0