Vidite prvi
prvi cestitka 970*90

PADAJU REKORDI

U prva tri kvartala Huawei je isporučio više od 100 milijuna telefona

Autor:Prvi.tv
Objava:25.10.2017. 14:39
U prva tri kvartala Huawei je isporučio više od 100 milijuna telefona
Učitavanje medija preglednika ...

Iako su mnogi s podsmjehom reagirali na izjavu izvršnog direktora Huaweija kako su njihove ambicije vezane uz prestizanje Applea i Samsunga i zauzimanje vodeće poziciji na tržištu pametnih telefona, prodajne brojke u posljednje vrijeme potvrđuju da se u ovoj kompaniji ne šale te kako bi u budućnosti zaista mogli preuzeti tron trenutno nedodirljivom Samsungu. Da su na dobrom putu mogli smo zaključiti već tijekom ljeta kada je ova kompanija u lipnju i srpnju isporučila više telefona od Applea i tako zauzela drugo mjesto na globalnom smartphone tržištu, a prije nekoliko dana objavljeno je kako je ova kineska kompanija u prva tri kvartala isporučila više od sto milijuna pametnih telefona. Riječ je o povećanju od skoro dvadeset posto u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine, a u Huaweiju mogu biti posebno zadovoljni i povećanjem operativnog profita od čak trideset posto u istom razdoblju, prenosi Phone Arena.

Za sve kompanije na tržištu potrošačke elektronike pa tako i pametnih telefona najbolje razdoblje u godini tek dolazi – velika potrošnja tijekom blagdanske groznice i kupovanje poklona (za druge i za sebe) te će mnogi ispod bora poželjeti novi pametni telefon. Što se Huaweija tiče, oni su prošlog tjedna predstavili nove modele iz Mate 10 serije uređaja s odličnim hardverom i kamerom te vjeruju kako će ovi telefoni dodatno podići prodaju do kraja godine.

Izvršni direktor Richard Yu već je otkrio i dio planova kompanije za sljedeću godinu – pripremaju telefon sa sklopivim, odnosno fleksibilnim ekranom koji bi mogao donijeti velike novitete na tržište (sličan model za sljedeću je godinu najavio i Samsung). Trenutno već imaju gotov prototip, no kako su potrebna određena poboljšanja, morat će sačekati još neko vrijeme dok se tehnologija fleksibilnih ekrana ne usavrši. U nedavnom razgovoru za Cnet Yu je rekao kako Huawei više nitko ne može zaustaviti na putu prema vrhu te vjeruje kako će za nekoliko godina zaista prestići Samsung i postati najveća mobilna kompanija na svijetu.

Komentari
Broj komentara:0