Vidite prvi

ŠTO SVE DOSAD ZNAMO

SAMSUNG GALAXY S9: Specifikacije i glasine o prvom Androidovom supertelefonu

Autor:Prvi.tv
Objava:23.2.2018. 12:42
SAMSUNG GALAXY S9: Specifikacije i glasine o prvom Androidovom supertelefonu
Učitavanje medija preglednika ...

Očekuje se da će se sljedeća verzija Samsungovog trendseterskog Galaxy pametnog telefona pojaviti za mjesec i pol, do dva.

Samsung je postavio visoke kriterije za svoje smartphone kada je početkom 2017. predstavio nevjerojatan Galaxy S8 te nema sumnje da ovaj južnokorejski tehnološki div namjerava ponoviti svoj uspjeh, piše Mirror.

Ponavljanje prošlogodšnjeg uspjeha

Galaxy S8 pokazao se prošle godine kao popularna alternativa Appleovim telefonima iPhone 8 i iPhone X. Samsung se bez sumnje nada ponoviti isti uspjeh i ove godine. Izgleda da bi najveća novina na budućem Galaxy S9 telefonu trebala biti poboljšana kamera.

Samsung je bio prva tvrtka koja je eksperimentirala s ekranom koji se protezao od ruba do ruba telefona, kao i korištenjem tehnike skeniranja lica kako bi ga se otključalo.

Drugi aspekti njihovih posljednjih telefona, poput osobnog asistenta Bixbyja, nisu se uspjeli probiti do šire javnosti. Vrlo je vjerojatno da će i Galaxy S9 biti prepun zanimljivih novotarija, no jedno je sigurno – neće biti jeftin.

Evo sve što za sada znamo:

Najnovije vijesti

Ako je vjerovati najnovijim glasinama, nadolazeći Androidov teškaš imat će napredne 3D emoji likove koji će odgovarati na izraze lica korisnika. Trebali bi biti napredniji od Animoji likova koje je stvorio Apple kako bi pokazao snagu svog iPhonea X.

Samsungovo uvođenje 3D emojia logičan je korak s obzirom na veliku popularnost Appleovih kreacija. Galaxy S9 bit će opremljen i naprednim softverom za prepoznavanje lica nazvanim ‘Intelligent Scan’. Korejski časopis ETNews tvrdi kako će novi telefoni prvi na svijetu imati stereo zvučnike.

Datum puštanja u prodaju

Samsung bi trebao predstaviti svoj najnoviji uređaj 25. veljače na Mobile World Kongresu u Barceloni. No nakon predstavljanja obično prođe nekoliko tjedana prije nego što proizvod stigne u trgovine.

Konzervativna procjena govori da bi se Samsung Galaxy S9 i S9 Plus trebali pojaviti u prodaji potkraj ožujka 2018.

Bloomberg tvrdi kako bi novi telefoni trebali izgledati slično trenutačnim Galaxy modelima, ali će zato imati poboljšanu kameru. Ako se to pokaže istinitim, to će definitivno pojačati pritisak na Appleov iPhone X.

Cijena

Ne nadajte se da će Samsungov Galaxy S9 biti jeftin uređaj. Posebno ako se uzme u obzir da čak i trenutačni najjeftiniji S8 koštaju i do 7000 kuna.

Teško je za povjerovati da će Samsung spustiti cijenu svog najnovijeg telefona, no još nije poznato hoće li cijena biti visoka poput Appleova iPhonea X.

Komentari
Broj komentara:0