Vidite prvi

KONZOLE

PlayStation 5 će izaći i neće biti samo nadogradnja PS4 Pro konzole

Autor:Prvi.tv
Objava:5.2.2018. 19:27
PlayStation 5 će izaći i neće biti samo nadogradnja PS4 Pro konzole
Učitavanje medija preglednika ...

Kad je Sony predstavio prvu snažniju varijantu postojeće konzolaške generacije, sadašnji PlayStation 4 Pro, mnogi su bili uvjereni da je to kraj konzolaških ciklusa kakve poznamo te da više nećemo viđati nove generacije konzola svakih 5-6 godina nego ćemo konzole kupovati kao i mobitele – svake 2-3 godine.

Iako još ne znamo hoće li to doista biti tako, čini se da Sony nema namjeru ukinuti konzolaške generacije. U razgovoru za njemački portal Golem, predsjednik Sony Interactive Entertainmenta za Ameriku, Shawn Layden, tvrdi kako je Pro konzola osmišljena samo kao dopuna PS4 konzoli koja zbog postojanja jače verzije nije ništa slabija. Također je još jednom zauzeo stav kako se nikada neće dogoditi da neka igra izađe samo za PS4 Pro, a ne za stari PS4.

U tom kontekstu ni eventualni PlayStation 5 ne bi trebao biti nadogradnja PS4 Pro konzole nego potpuno nova platforma. Layden samouvjereno kaže da će PlayStation 5 izaći jednoga dana, ali da smo još daleko od toga, što vjerojatno pokopava ranija predviđanja da bi PS5 mogao biti lansiran već krajem 2018. godine.

Komentari
Broj komentara:0