Vidite prvi

PAZI, SNIMA SE!

Otkriven Facetime bug: Osobu koju nazovete možete prisluškivati

Autor:Prvi.tv
Objava:29.1.2019. 12:41
Otkriven Facetime bug: Osobu koju nazovete možete prisluškivati
Učitavanje medija preglednika ...

U Appleovom iOS operativnom sustavu otkriven je nezgodan bug; osoba koja nekoga zove na Facetime može malo prisluškivati ovoga koga zove, prije nego se javi. Kako piše primjerice 9to5mac, bug je iznimno jednostavan za eksploatiranje. Prvo je potrebno nekoga nazvati na Facetime, pa prije nego što se javi, povući prstom prema gore i dodati samog sebe u poziv. Time se ustvari pokreće Group Facetime poziv, prenosi Telegram.hr.

U njihovom testiranju nakon dodavanja samog sebe u poziv, mogao se bez problema čuti sav zvuk u okruženju nazvane osobe. Stvar međutim, postaje još gora, piše Mashable. Ako se pritisne bočna tipka za paljenje mobitela, čime se ustvari prekida poziv, moguće je pozvanoj osobi vidjeti kroz kameru. Dakle, špijuniranje kroz mikrofon i kroz kameru. Osoba koju se tako pokušalo špijunirati također bi mogla čuti zvuk pozivatelja, a u nekim slučajevima vidjeti i kameru.

Apple je u međuvremenu onemogućio Group Facetime pozive sa serverske strane. Čini se kako je onemogućavanje Facetimea riješilo problem za većinu korisnika, piše The Verge. No nekima je još uvijek dostupan, budući da ga Apple postepeno onemogućuje. Developer Patrick Wardle je tvitao da je dobio nepoznat poziv na Facetimeu, što se čini kao da netko nepoznat pokušava eksploatirati ovaj bug.

Trenutačno nije jasno kada će Apple ponovno omogućiti Group Facetime pozive, no najavili su da će grešku brzo riješiti. Apple tvrdi da će "kasnije ovoga tjedna" pustiti nadogradnju koja će riješiti problem, piše 9to5mac.

Komentari
Broj komentara:0