Vidite prvi

NAJBOLJA NOGOMETNA IGRA

Novi PES 2018: Koje su mu glavne prednosti?

Autor:Prvi.tv
Objava:13.9.2017. 13:55
Novi PES 2018: Koje su mu glavne prednosti?
Učitavanje medija preglednika ...
foto 4foto 3foto 2foto 1

Omiljena nogometna igra ove godine donosi nam nove značajke, nove načine igre i bolje iskustvo igranja. Čini se kako je Konami napravio najveće promjene u ovom desetljeću jer ni jedan segment igre nije ostao netaknut.

Igra je dodatno 'ušminkana', stadioni izgledaju bolje, rasvjeta je realnija za dnevne i noćne utakmice. Što se tiče igrača i na njima se vidi da je Konami uložio još više truda nego prošle godine, zahvaljujući 'real capture' značajki. Snimljeni su pravi potezi igrača (motion capture) kao što su hodanje, okretanje i držanje tijela, te njihovo prepoznatljivo slavlje kada zabiju gol. Primjerice, Barcelonini igrači razrađeni su do najsitnijih detalja pa tako vidimo možemo vidjeti tetovaže na Messijevoj ruci.

Sami gameplay je vidljivo bolji nego ranijih godina. Igra je nešto sporija od prošlogodišnje no to nam daje još realniji osjećaj igre i kontrole igrača. Rekli bismo da je izbjegnut efekt 'fliper' nogometa, što je za svaku pohvalu.

Precizniji driblinzi i prolasci igrača daju osjećaj realnog i taktičnijeg nogometa. Opcijom 'strategic dribbling' imamo puno bolju kontrolu u posjedu i građenju lopte, kao i jednostavnije kontrole na kontroleru čime smo dobili realnije i finije pokrete za 'lažna' kretanja obrambenih igrača, prenose 24sata.hr.

Za razliku od prošlogodišnje igre, pri slobodnim udarcima i kornerima više nema markera koji pokazuje smjer lopte, ali s druge strane povećan je pregled igrača koji izvodi korner ili slobodan udarac.

Novitet u igri je co-op (kooperativna igra) koji nas je ugodno iznenadio i razveselio. Igrač može igrati on-line 2v2 i 3v3, što znači da možete s prijateljima igrati u parovima - do tri igrača jedni protiv drugih ili standardni multiplayer bez internet veze - također jedni protiv drugih ili u paru s umjetnom inteligencijom.

Nakon co-op utakmice svaki od igrača dobiva ocjene svakog segmenta svoje igre što je dosta zanimljivo jer možete s prijateljima analizirati tko je kako igrao.

Vratio se i Random Selection Match s novom prezentacijom i značajkama. Poboljšan je sustav transfera i novi elementi prezentacija, uključujući intervjue prije utakmica i scene u svlačionicama.

Iako je najveća zamjerka igre i dalje licence klubova i stadiona, Konami se zaista trudi osigurati svake godine više toga. U PES 2018 uključeno je 19 licenciranih stadiona i 18 PES stadiona. Među licenciranim klubovima tu su - Barcelona koja je 'popeglana' do najsitnijih detalja, te Liverpool, Arsenal, Borussia Dortmund, Atletico Madrid i drugi. Od hrvatskih klubova tu je samo Dinamo Zagreb. 

Od nacionalnih momčadi licencirani su gotovi svi pa tako i hrvatska reprezentacija. Kompletni popis licenciranih klubova i stadiona možete pogledati OVDJE.

PLUS: Iako se čini da se PES 2018 ne razlikuje puno od prošlogodišnjeg, svi segmenti igre su poboljšani, grafika i animacija su izvrsni, dodani su novi modovi igre što ga čini najboljim PES-om do sada. 

MINUS: Nedostatak više licenciranih klubova, nepouzdani suci, dosadni komentatori koji godinama ponavljaju iste fraze i loš (konfuzan) meni.

Komentari
Broj komentara:0