Vidite prvi

tehnologija

Kineska tvrtka prestigla Samsung i LG i ušla u povijest

Autor:Prvi.tv
Objava:1.11.2018. 19:04
Kineska tvrtka prestigla Samsung i LG i ušla u povijest
Učitavanje medija preglednika ...

S ovim uređajem znat ćete i kada možete kupiti novi jer FlexPai ima "rok trajanja".  U kompaniji kažu da se njihov fleksibilni zaslon može preklopiti 200.000 puta.
 
Tržište pametnih telefona svakim danom sve više napreduje, a velike kompanije natječu se u tome koja će smisliti originalniji, veći, lakši i zanimljiviji model. Teško je i nabrojati sve dodatke koje današnji mobiteli imaju, a proizvođačima je u cilju napraviti jedan koji bi sadržavao sve što trebate. 

Kamere su sve bolje i bolje, bile one prednje ili stražnje, memorija je sve veća i veća, zvuk sve bistriji, a zasloni sve veći. 

Za 2019. godinu najavljene su neke do sada neviđene novine, a radi se o mobitelima sa savitljim zaslonima. Pretpostavlja se da će predvodnici u tome biti Samsung i LG, ali u povijest će kao prvi proizvođač takve vrste mobitela ući kineska tvrtka Royole Technology koja je predstavila funkcionalni mobitel s takvim zaslonom, javlja BBC. 

Njegovo ime je FlexPai i on bi trebao po svemu viđenome postati prvi službeni phablet sa savitljivim ekranom.

U prodaju bi trebao krenuti već u prosincu 2018. godine, a cijene su "paprene". 

Čak 1290 dolara trebat će izdvojiti za osnovni model, a 1850 dolara trebat će za unaprijeđeni model s više memorije.  

Osnovna konfiguracija ima 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, a trebale bi postojati još najmanje dvije konfiguracije - s 8 GB RAM-a i 256 GB, odnosno 512 GB podatkovnog prostora. Baterija ima kapacitet od 3800 mAh i sadrži "Ro-Charge" brzo punjenje. Tu je još USB-C utor, ali mu nedostaje 3,5 mm audio utor.

Uređaj ima zaslon koji u rasklopljenom stanju izgleda kao tablet, s dijagonalom od 7,8 inča. Kad ga se preklopi, pretvara se smartphone s 4-inčnim zaslonom.

S ovim uređajem znat ćete i kada možete kupiti novi jer FlexPai ima "rok trajanja".  U kompaniji kažu da se njihov fleksibilni zaslon može preklopiti 200.000 puta.

Prednarudžbe počinju danas, no nejasno je kad će krenuti isporuka. Ipak, krajnji rok za isporuku trebao bi biti kraj prosinca. 

vecernji.hr

Komentari
Broj komentara:0