Vidite prvi

MOBITELI

Iduća generacija iPhone X-a dobiva baterije većeg kapaciteta

Autor:Prvi.tv
Objava:9.12.2017. 16:33
Iduća generacija iPhone X-a dobiva baterije većeg kapaciteta
Učitavanje medija preglednika ...

Japanska brokerska kuća Nomura Securities nedavno je objavila izvješće u kojem se navode značajke iduće generacije iPhone X-a koju Apple sprema za drugu godinu.

Spomenuta generacija iPhone X-a zapravo će se sastojati od tri različita modela, od kojih će jedan model biti "budžetski" s 6,1-inčnim LCD zaslonom, jednostrukom stražnjom kamerom i metalnim kućištem. Preostali modeli uključuju iPhone X s 5,8-inčnim OLED zaslonom te model s većim 6,5-inčnim OLED zaslonom (iPhone X Plus). Sva tri modela doći će s TrueDepth kamerom.

Izvješće otkriva i kako će te iduće verzije iPhone X-a imati baterije čiji kapacitet premašuje kapacitet baterija Appleovih predstavljenih tijekom ove godine. Tako će 6,1-inčni model doći s klasičnom baterijom čiji se kapacitet kreće između 2850 i 2950 mAh. Model s 5,8-inčnim OLED zaslonom trebao bi doći s baterijom u obliku slova L čiji se kapacitet kreće između 2716 i 3000 mAh, a model s 6,5 inčnim zaslonom s baterijom u obliku slova L čiji se kapacitet kreće između 3300 i 3400 mAh.

Također, izvješće Nomura Securitiesa spominje kako će bateriju u modelima iPhone X-a s OLED zaslonima biti u obliku slova L, što potvrđuje i novo izvješće već dobro poznatog analitičara Ming-Chi Kuoa iz tvrtke KGI Securities.

Kuo navodi kako Apple za buduću generaciju iPhone X-a razvija jednoćelijske baterije u obliku slova L u suradnji s LG Chemom. Prema izvornom planu, takve baterije trebale su biti ugrađivane i u ovogodišnji iPhone X, no tehnologija još nije bila spremna pa se tvrtka iz Cupertina u slučaju tog modela odlučila na kombiniranju dviju zasebnih baterija, koje su u kućište iPhone X-a smještene u obliku slova L.

Komentari
Broj komentara:0