Vidite prvi

automobili

VW Buba za milijun dolara ima samo 37 prijeđenih kilometara

Autor:Prvi.tv
Objava:5.10.2018. 12:10
VW Buba za milijun dolara ima samo 37 prijeđenih kilometara
Učitavanje medija preglednika ...

Koliko košta najskuplja Buba na svijetu? Najstariji primjerak koji vozi u Švedskoj nedavno je prodan za 120.000 eura. To je daleko od milijuna dolara koliko se traži za ovu Bubu iz 1964. godine, ali znate li još neku koja ima tek 37 kilometara na satu? Ovaj je auto doslovce u stanju - NOV.

Buba se nalazi u Oregonu čitav svoj vijek i zadržala je svoju izvornost. Kolekcionar automobila Rudy Zvarich kupio ju je za rezervu ako njegova Buba iz 1957. godine otkaže poslušnost. Kako to Bube ne rade, tako ovu nikada nije počeo voziti. Za Zvaricha je to bila najbolja ikad proizvedena Buba, jer već 1965. godine došla je mrvicu zakrivljena "šajba", veća bočna stakla i kugle umjesto svornjaka na prednjem ovjesu. Zato je kupio Bubu iz 1964. godine, nek se nađe za pod stare dane.

Kako to s Bubama biva, one nikada ne zakažu i nikada zbog toga nije imao potrebu registrirati i voziti Bubu iz 1964. godine. Ispustio joj je sve tekućine, pokrio ju plahtom i stavio da stoji u kutu skladišta. Stajala je tamo sve do 2016. godine dok ju nije pomaknuo njegov nećak. Naime, Rudy je preminuo 2014. godine i sve ostavio njemu, a on je znalački pazio da ju ne opere po prvi puta (auto doslovno nikada nije opran) i da joj ne stavi brisače i ratkape koji su još "u gepeku". Ima dilersku naljepnicu, toliko je nova. Nažalost, nemamo više slika jer su internetski kuloari škrti. Svejedno, priča je toliko dobra da smo ju morali podijeliti. ako zbog ničeg drugog, onda zbog prestanka proizvodnje nove Bube koji je baš nedavno objavljen...

rtl.hr

Komentari
Broj komentara:0