Vidite prvi

budućnost giganta

Volkswagen planira drugi električni SUV, razmišlja o modelima Scirocco i Beetle

Autor:Prvi.tv
Objava:6.12.2017. 9:57
Volkswagen planira drugi električni SUV, razmišlja o modelima Scirocco i Beetle
Učitavanje medija preglednika ...

Volkswagenova investicija u električne automobile vrijedna 40 milijardi dolara bi mogla uključivati električni model Beetle te sportski coupe nalik Sciroccu. Moguće je da će biti oživljen SUV Volkswagen Kubelwagen, u SAD-u poznat kao Thing, ali još uvijek nije potpuno sigurno da će doći do proizvodnje.


Budućnost postojećih VW-ovih konceptnih električnih automobila je mnogo svjetlija. Primjera radi, produkcijska verzija modela I.D. Crozz će se na tržištu pojaviti 2022. godine, a to je potvrdio VW-ov dizajner Klaus Bischoff za Auto Express. Također, stići će i električni crossover tradicionalnijeg dizajna sličan Tiguanu te će biti alternativa kopcima koji žele praktičniji automobil. Do 2022. godine će se na cestama naći i produkcijska verzija koncepta I.D. Buzz inspirisanog Microbusom.

Volkswagenovi električni automobili će koristiti MEB platformu specijalno prilagođenu električnom pogonu. Na toj platformi će biti bazirano 15 automobila do 2022. godine, ali mnogi od ovih modela neće biti dostupni u cijelom svijetu. VW neće ponuditi I.D. hatchback u SAD-u.

U konceptnoj fromi Crozz koristi električni motor snage 101 KS, koja s eprenosi na prednju osovinu, dok je nazad motor od 201 KS. Stražnji motor gotovo sve vrijeme pokreće automobil, dok prednji samo okreće prednje točkove kada je potrebno bolje prijanjanje ili dodatna snaga. Baterija od 83 kWh omogućava domet od 483 km s jednim punjenjem.

Komentari
Broj komentara:0