Vidite prvi

KOJA ZVIJER

Potvrđen Mercedes-Maybach SUV

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2017. 10:46
Potvrđen Mercedes-Maybach SUV
Učitavanje medija preglednika ...

SUV-ovi su popularni i na njima proizvođači u pravilu solidno zarađuju pa ne čudi kako ih veliki igrači žele imati što više u svojoj ponudi. Posebno je tome tako kad nije potrebno uložiti velika sredstva u proširenje ponude.

Isto vrijedi i za Mercedes koji se može pohvaliti bogatim izborom SUV/crossovera, a kada svemu pridodamo postojanje luksuznog branda sasvim je logično da će u jednom trenutku barem jedan od tih SUV-ova dobiti Maybach izvedbu.

Točnije, sukladno ranijim najavama potvrđeno je kako u Mercedesu planiraju u bliskoj budućnosti svojim kupcima ponuditi SUV s maybachovom značkom. Daimlerov šef Dieter Zetsche je gotovo pa potvrdio dolazak ovog automobila kada je u svom posljednjem intervjuu izjavio: "Volio bi vam sada reći da ćete ga uskoro vidjeti, no pričekajte još."

Zetsche nije hto ulaziti u nikakve detalje, no od maybachovog SUV-a se može očekivati bogata oprema, najbolji materijali, vrhunska izrada i snažna motorizacija, dakle sve ono što je potrebno da bi se ovaj automobil za kupce borio s bentleyevom Bentaygom, lamborghinijevim Urusom i sl. premium SUV-ovima. Također, vjeruje se kako bi se taj automobil temeljio na sljedećoj generaciji modela GLS, prenosi Autonet.hr.

Na kraju dodajmo i kako su se već pojavile informacije i da bi ovaj model mogao dobiti "elektrificirani pogonski sklop", odnosno da bi kupcima u konačnici mogla biti ponuđena i hibridna verzija ovog luksuznog SUV-a.

Za sada se ne zna kada bi ovaj automobil trebao biti predstavljen, no najvjerojatnije se može očekivati na prijelazu desetljeća, dok bi "zelena" izvedba stigla nešto kasnije.

Komentari
Broj komentara:0