Vidite prvi

uložu više od 6 milijardi

Porsche misli ozbiljno, udvostručuje ulaganja u električne automobile

Autor:Prvi.tv
Objava:6.2.2018. 21:38
Porsche misli ozbiljno, udvostručuje ulaganja u električne automobile
Učitavanje medija preglednika ...

Porscheov prvi električni automobil, Mission E, u prodaju bi trebao krenuti iduće godine, no Njemački proizvođač već ima iznimno ambicioznije planove na pamet.

Porsche planira godišnje prodati 20.000 primjeraka Missiona E. Ova brojka možda se ne čini velikom, no ukupna Porscheova prodaja iznosi između 200.000 i 250.000 automobila godišnje. Ovdje se Nijemci ne planiraju zaustaviti jer u idućih šest godina planiraju elektrificirati polovinu isporučenih automobila.

Do ovog ambicioznog dostignuća kompanija će doći udvostručivanjem investicija. Umjesto planiranih 3 milijarde eura, Porsche će uložiti više od 6 milijardi.

500 milijuna era otići će na razvoj novih karoserijskih i pogonskih izvedbi Missiona E, milijardu eura Nijemci će uložiti u elektrifikaciju i hibridizaciju postojeće game, nekoliko stotina milijuna eura bit će utrošeno na proširenje postojećih kapaciteta, a više od 700 milijuna eura na razvoj novih tehnologija infrastrukture i pametne mobilnosti.

Ključ etabliranja električnih automobila leži u infrastrukturi. Svjesni su toga i u Porsche te su dio konzorcija Ionity, odnosno mreže brzih električnih punionica koje će diljem Europe postaviti BMW, Daimler, Ford i Volkswagen grupa.

Komentari
Broj komentara:0