Vidite prvi

LAŽIRANJE IZVJEŠĆA

Pokrenuta istraga protiv direktora Volkswagena

Autor:Prvi.tv
Objava:17.5.2017. 16:33
Pokrenuta istraga protiv direktora Volkswagena
Učitavanje medija preglednika ...

Protiv predsjednika poslovodnog odbora Volkswagena Matthiasa Muellera, koji je istodobno i član uprave Porsche Holdinga, pokrenuta je istraga zbog sumnje u manipulaciju tržištem dionica vezano uz skandal s lažiranim izvješćima o štetnost ispušnih plinova Volkswagenovih dizel motora, priopćilo je u srijedu Državno odvjetništvo u Stuttgartu.

„Postoji opravdana sumnja da je Mueller kao član uprave Porsche Holdinga, svjesno prekasno obavijestio dioničare Porschea o financijskim posljedicama skandala s dizelovim motorima", stoji u priopćenju Državnog odvjetništva u Stuttgartu, gdje se nalazi uprava Porschea, prenosi Hina

Osim Muellera u istragu su uključeni i bivši predsjednik uprave VW-a Martin Winterkorn, kao i predsjednik nadzornog odbora VW-a i član upravnog odbora Porschea Hans-Dieter Poesch.

Tvrtke koje su upisane na burzu obvezne su objavljivati informacije koje bi mogle utjecati na kretanje cijena dionica.

Porsche Holding odbacio je sve optužbe i priopćio kako je „pravodobno" objavljivao sve, za vlasnike dionica, relevantne podatke.

Volkswagen je 2015., na pritisak američkih vlasti koje su i otkrile manipulacije, priznao da je više godina objavljivao manipulirane tablice vrijednosti ispušnih plinova dizel vozila.

Komentari
Broj komentara:0