Vidite prvi

internetske tražilice

Ovo su najtraženije marke auta na Googleu

Autor:Prvi.tv
Objava:4.11.2018. 16:04
Ovo su najtraženije marke auta na Googleu
Učitavanje medija preglednika ...

Britanska agencija Veygo istražila je koje su na Googleu najzanimljivije marke automobila po pojedinim zemljama.

Istraživanje je izvršeno u suradnji s agencijom Ahrefs, koja prati internetske tražilice i analizira koje su najčešće ključne riječi korištene u pojedinim zemljama. S obzirom na dostupnost podataka, istraživanje je obuhvatilo 171 državu i 42 najpoznatije automobilske marke. Prema objavljenim rezultatima, može se zaključiti kako je upravo Toyota najtraženiji brend, a rezultati za mnoge zemlje su iznenađujući.

Promatrajući Europu, može se vidjeti kako je ona raznolikija od ostalih kontinenata. Zanimljivo, najpopularnija marka je Mercedes-Benz, pojavljuje se čak 11 puta na Starome kontinentu, a slijedi je Volkswagen. U našoj je zemlji najpretraživaniji automobilski brend BMW, kao i u Srbiji. Također je zanimljiva i Hrvatska, gdje smo očekivali vidjeti Volkswagen ili BMW, kao u susjednim zemljama, ali je u Hrvatskoj najtraženiji Renault.

Gledamo li zemlje koje su veliki proizvođači automobila poput SAD-a ili Japana, zanimljivo je uočiti kako ni u jednoj od njih domaći brend nije najtraženiji. Tako je, naprimjer, u Japanu najviše pretraživan njemački BMW, a u SAD-u japanska Toyota. Iako Kina i Rusija također imaju velik udio u proizvodnji tih i vlastite popularne marke automobila, u Kini je najtraženiji Tesla, a u Rusiji Hyundai.

Cjelovitu kartu s najtraženijim brendovima na Googleu možete pronaći na poveznici.

 

 

Komentari
Broj komentara:0