Vidite prvi

PROIZVODNJA VRAĆENA U EUROPU

Nove Micre iz tvornice u Francuskoj već u veljači kod prvih kupaca

Autor:Prvi.tv
Objava:11.1.2017. 18:06
Nove Micre iz tvornice u Francuskoj već u veljači kod prvih kupaca
Učitavanje medija preglednika ...

Nissan će petu generaciju svog popularnog modela Micra proizvoditi u Francuskoj, a prvi će primjerci kupcima biti isporučeni sredinom veljače.

Nakon sedam godina, Nissan proizvodnju Micre vraća u Europu, a najnovija će generacija popularnog japanskog automobila izlaziti iz francuskih proizvodnih kapaciteta kojima upravlja Renault. Ništa čudno, s obzirom na činjenicu kako su Nissan i Renault već dugo u partnerskom odnosu.

Prva Micra predstavljena je 1983. godine, a otad do danas japanski je automobil pronašao put do više od sedam milijuna kupaca.

Peta generacija premijerno je predstavljena na posljednjem Sajmu automobila u Parizu i zasnovana je na Nissanovoj modificiranoj V platformi. Nova Micra je malo šira, duža i nešto niža u odnosu na prethodnicu, a svojim bi oblikom, opremom i ponuđenim prostorom trebala biti jedan od glavnih „igrača" u B segmentu.

Micra će se u početku nuditi s 0,9-litarskim trocilindarskim turbo-benzinskim motorom sa 9 KS i 1,5-litarskim četverocilindarskim dizelskim motorom koji također raspolaže s 90 KS, a oba motora u svoje pojedine modele ugrađuje i Renault.

Nešto kasnije ponuda motora bit će proširena s litarskim atmosferskim benzinskim motorom s 75 KS, a spominje se i sportsko izdanje Micra.

Komentari
Broj komentara:0