Vidite prvi

OPEL REKORD

Je li vrijeme za povratak Opelove legende?

Autor:Prvi.tv
Objava:7.11.2018. 12:04
Je li vrijeme za povratak Opelove legende?
Učitavanje medija preglednika ...

Šale na Opelov račun nisu rijetkost, no postoje modeli koji su svojim nastupom osigurali visoko mjesto u povijesti, ali i dozu poštovanja. Rekord je zasigurno jedan od njih.

I dok je Calibra kao jedan od najomiljenijih Opela u povijesti zasjala u samo jednoj generaciji, Rekord je doživio čak osam izdanja. Proizvodio se od 1953. do 1986. godine i dosegnuo deset milijuna primjeraka. Posljednja linija, Rekord E, proizvodio se od 1976. do 1986. godine, a s 1,4 milijuna prodanih primjeraka ujedno je i najuspješnija generacija. Naslijedila ga je Omega, dok je veći Senator ostao bez nasljednika. Na koncu je stigla i Insignia, kao nasljednica Vectre i jedina limuzina u ponudi.

Sudeći po aktualnim trendovima, tu će Opelova ponuda klasičnih limuzina i završiti. Doduše, ne i ako se pita španjolskog dizajnera Luisa Carlosa Morenu koji je Rekorda uveo u novi milenij. Njegovi renderi su tu jasni i isključuju svaku prosječnost klasične limuzine ili karavana. Rekord je preuzeo formu coupea, a time postaje nešto kao Mercedes CLS i Audi A7 za široke mase. Ako je mogao proći Passat CC, zašto ne bi i Opel ponudio nešto.

 

 

Index.hr

 

Komentari
Broj komentara:0