Vidite prvi

automobili

Ford najavio promjene u Europi, više tisuća radnika izgubit će posao

Autor:Prvi.tv
Objava:10.1.2019. 16:34
Ford najavio promjene u Europi, više tisuća radnika izgubit će posao
Učitavanje medija preglednika ...

Proizvođač automobila Ford najavio je planove za veliko restrukturiranje poslovanja u Velikoj Britaniji i ostatku Europe, što će vrlo vjerojatno dovesti do gubitaka na tisuće radnih mjesta diljem Europe, javlja BBC.

Što se tiče Velike Britanije, moguće je da promjene u poslovanju neće nužno značiti i otpuštanje radnika.

No, Steven Armstrong, predsjednik i izvršni direktor Forda za Europu, smatra kako bi u slučaju da Britanija napusti Europu bez prethodnog postizanja dogovora o nastavku trgovinskih veza s kontinentom, moglo doći do dodatne procjene poslovanja kompanije Ford u Velikoj Britaniji.

Proizvođač automobila Ford sada će proći kroz proces pregovora sa sindikatima kako bi razmotrili mjere za smanjenje troškova. Cilj mu je fokusirati se na profitabilnije modele i napustiti manje financijski isplativa tržišta, kako bi se u budućnosti više koncentrirao na električnu i hibridnu tehnologiju.

Tvrtka također namjerava proširiti svoje poslovanje komercijalnim vozilima. U tu svrhu je kreirala novi odjel koji će se uz druga dva nova odjela, za putnička i uvozna vozila, baviti tim segmentom automobilske industrije.

Najveći britanski sindikat Unite rekao je da blisko surađuje s Fordom kako bi zaštitio radna mjesta u Velikoj Britaniji i dodao kako očekuje da će otpuštanja u Britaniji biti minimalna.

Kompanija Ford u Europi zapošljava 54.000 radnika, od čega 13.000 u Velikoj Britaniji.

Osim u Britaniji, pogone ima u Njemačkoj, Francuskoj, Turskoj, Španjolskoj, Rusiji, Rumunjskoj i Belgiji, javlja Index.hr.

Komentari
Broj komentara:0