Vidite prvi

SAMO ĆE KINA PROGUTATI 2000 PRIMJERAKA

Ferrari ulazi u svijet SUV-a

Autor:Prvi.tv
Objava:2.8.2017. 10:00
Ferrari ulazi u svijet SUV-a
Učitavanje medija preglednika ...

Svidjelo se to nekome ili ne, Ferrari će uskoro krenuti stopama nekoliko proizvođača ultrasportskih i ultraluksuznih automobila koji već imaju (ili će uskoro imati) SUV modele.

Kako sada stvari stoje, Ferrari će svoj prvi SUV kupcima ponuditi najkasnije do 2021. godine, a prema izjavi prvog čovjeka FCA grupacije Sergia Marchionnea Ferrarijev godišnji profit već 2022. godine trebao bi biti udvostručen. Prema posljednjim informacijama u Ferrariju već rade na razvoju svog prvog SUV-a koji nosi internu oznaku F16X.

Marchionne će uskoro predstaviti petogodišnji poslovni plan Ferrarija u kojem se, navodno, pored SUV-a spominju i novi hibridni modeli koji će biti u standardnoj ponudi od 2019. godine.

F16X dijelit će platformu s nasljednikom aktuelnog modela GTC4Lusso koji bi trebao biti predstavljen 2020. godine. S integralnim pogonom i V8 motorom koji bi trebao biti potpomognut hibridnim sistemom cijena SUV-a trebala bi iznositi oko 300.000 eura, a u Ferrariju misle da će samo Kina „progutati" 2.000 primjeraka.

Kako god, izgleda da je Marchionne zaboravio svoju izjavu iz 2016. godine kada je na pitanje o Ferrari SUV-u rekao: „Prvo me morate ubiti."

Komentari
Broj komentara:0