Vidite prvi

BOLJE STRUJA NEGO MUZEJ

Aston Martinovi oldtimeri moći će se pretvoriti u električne automobile

Autor:Prvi.tv
Objava:6.12.2018. 16:58
Aston Martinovi oldtimeri moći će se pretvoriti u električne automobile
Učitavanje medija preglednika ...

Električni pogoni, sve je izglednije, budućnost su automobilske industrije. No to ne znači da ćemo sve postojeće automobile poslati u ropotarnicu povijesti. Nekim modelima, poput Aston Martinovog DB6 MkII Volantea, bit će udahnut novi život

Britanski proizvođač automobilske egzotike osmislio je tehničko rješenje u obliku takozvanog ‘kazetnog’ električnog pogona. Električni motor s baterijom jednostavno će se montirati na postojeće nosače benzinskog motora i mjenjača, te će bez problema napajati sve postojeće električne sustave vozila.
Britanci zasad ne otkrivaju više detalja o samom pogonu, njegovim performansama i cijeni, no navodno su na ideju došli zahvaljujući znanju stečenom na razvoju nadolazeće električne limuzine Rapide E, te bi kazetni sustav trebao koristiti komponente iz ovog programa.

U Aston Martinu napominju kako je konverzija DB6-ice moguće i u suprotnom smjeru - iz električnog natrag u benzinsko vozilo, što bi se lako moglo pokazati ključnim atributom za privlačenje većeg broja vlasnika klasičnih vozila.

Premda je zvuk motora jedan od ključnih razloga za posjedovanje oldtimera, mnogi će se vjerojatno složiti kako je bolje da ovi legendarni automobili ostanu u voznom stanju, nego da zbog nadolazećih sve strožih ekoloških propisa završe isključivo u muzeju.


 

 

Komentari
Broj komentara:0