Vidite prvi

u Europskom parlamentu u Strasbourgu

Željana Zovko ugostila djelatnice Ministarstva unutarnjih poslova iz Splita

Autor:Prvi.tv
Objava:17.4.2018. 8:11
Željana Zovko ugostila  djelatnice Ministarstva unutarnjih poslova iz Splita
Učitavanje medija preglednika ...

Zastupnica Željana Zovko ugostila je u ponedjeljak u Europskom parlamentu u Strasbourgu djelatnice Ministarstva unutarnjih poslova iz grada Splita. Tijekom boravka u Strasbourgu djelatnice MUP-a imale su priliku upoznati se s procesom donošenja odluka u Europskom parlamentu.

Posjetitelji su prisustvovali predavanjima o funkcioniranju Europske unije i njezinih institucija te se govorilo o procesu donošenja odluka i utjecaju tih odluka na svakodnevni život običnih građana Europske unije.

Nadalje, zastupnica Zovko je posjetiteljima predstavila svoj rad u Europskom parlamentu te je govorila o recentnim izvješćima o Mehanizmu Unije za civilnu zaštitu i o napretku u globalnim sporazumima UN-a o sigurnim, urednim i zakonitim migracijama i o izbjeglicama na kojima trenutačno radi kao izvjestiteljica za mišljenje u ime Odbora za razvoj (DEVE), odnosno kao izvjestiteljica u ime Europske pučke stranke pri Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET), priopćeno je iz Kluba zastupnika EPP-a koja je najbrojnija politička skupina u Europskom parlamentu s 219 zastupnika iz 28 država članica.

Komentari
Broj komentara:0