Vidite prvi

KRALJEVSKA OBITELJ

William i Kate krstili svog malog princa: mališan ima pet kuma i kumova

Autor:Prvi.tv
Objava:10.7.2018. 15:14
William i Kate krstili svog malog princa: mališan ima pet kuma i kumova
Učitavanje medija preglednika ...

Maleni britanski princ Louis kršten je u kraljevskoj kapelici u palači St. Jamesa. Obred koji je trajao otprilike 40 minuta predvodio je nadbiskup od Canterburyja Justin Welby.

Na krstitkama su uz roditelje, princa Williama i vojvotkinju od Cambridgea Kate, bili i djed princ Charles sa suprugom Camillom, princ Harry sa suprugom Meghan te Michael i Carole Middleton, roditelji vojvotkinje od Cambridgea, kao i njezina sestra Pippa sa suprugom Jamesom Matthewsom.

Krstitkama međutim nije prisustvovala kraljica Elizabeta II. Novinska agencija Press Association navodi da zdravstveni problemi nisu razlog njihova nedolaska. Oni su putovali u London nakon boravka u Sandrighamu, posjedu kraljice u Norfolku, na istoku Engleske.

Princ, inače peti u nasljednom redu, osma je kraljevska beba koja se krsti u opravici od čipke i bijele svile, replici one u kojoj su se krstile kraljevske bebe od 1841. godine.

Reprodukciju oprave napravila je kraljičina krojačica Angela Kelly. I princ George i princeza Charlotte na svojim su krštenjima nosili tu opravu.

Mališan ima šestero kuma i kumova koji su prijateljstvom povezani s njihovim roditeljima, prenosi Jutarnji.hr 

Komentari
Broj komentara:0