Vidite prvi

IZBORI NA PROLJEĆE

Vučić najavio povlačenje ako na predsjedničkim izborima ne pobijedi SNS

Autor:Prvi.tv
Objava:11.1.2017. 20:11
Vučić najavio povlačenje ako na predsjedničkim izborima ne pobijedi SNS
Učitavanje medija preglednika ...

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić spreman je povući se s dužnosti ako na predsjedničkim izborima ne pobijedi kandidat vladajućih naprednjaka.

Vučić je rekao kako bi poraz kandidata SNS-a značio njegov odlazak s mjesta šefa vlade.

"Nema nikakve sumnje kako poraz na predsjedničkim izborima ne mora značiti odlazak svih ministara ili promjenu strukture političkih stranaka u vladi, ali svakako znači moj odlazak", izjavio je Vučić tijekom višednevnog posjeta Indiji.

Predsjednički izbori u Srbiji održavaju se na proljeće, a kandidature su dosad najavili aktualni predsjednik Tomislav Nikolić i pučki pravobranitelj Saša Janković kojeg podupire dio oporbe i civilni sektor, dok se među ozbiljnijim kandidatima u utrci za šefa države u medijima spominje i nekadašnji šef diplomacije Vuk Jeremić, donedavni predsjednik Opće Skupštine UN-a.

U posljednje se vrijeme kao mogući kandidat spominjao i Aleksandar Vučić, nakon što je nedavno izjavio kako na mjestu predsjednika ne bi volio imati nekog tko će mu „stalno zvocati".

Predsjednik Srbije Nikolić kazao je kako bi ga iznenadila kandidatura premijera Vučića za šefa države, ali da Vučiću nikad ne bi bio protukandidat.

Odluka o kandidaturi na predsjedničkim izborima bit će donesena 15. veljače.

Komentari
Broj komentara:0