Vidite prvi

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

(VIDEO) Osmogodišnjak se objesio zbog brutalnog zlostavljanja u školi

Autor:Prvi.tv
Objava:8.8.2017. 19:54
(VIDEO) Osmogodišnjak se objesio zbog brutalnog zlostavljanja u školi
Učitavanje medija preglednika ...

Roditelji osmogodišnjeg dječaka optužili su njegovu školu u Cincinnatiju zbog samoubojstva koje je počinio nakon brutalnog zlostavljanja, javlja CBS News.

Roditelji Gabriela Tayea podigli su tužbu protiv osoblja osnovne škole Carson u kojoj navode da je dopustilo i prikrilo zlostavljanje nesretnog dječaka.

Odvjetnici su izjavili da Gabrielova majka nije znala da je žrtva zlostavljanja u školi dok nije primila e-mail detektiva koji je opisao stravičan napad na dječaka izvan školskog wc-a. Dva dana nakon napada, 26. siječnja, Gabriel se objesio u svom domu.

Dječakova majka Cornelia Reynolds bila je potpuno slomljena kada je saznala za zlostavljanje svog djeteta: "Da je škola bila iskrena od početka, majka bi saznala koliko je opasna za njenog sina i nikada mu više ne bi dopustila da se onamo vrati", izjavila je njena odvjetnica Jennifer Branch."Nije bio popularan, bio je dobro i pametno dijete i htio je ljudima biti prijatelj"

Ravnatelj škole je dobio premještaj, a upravitelj je umirovljen. Zamjenik ravnatelja podnio je ostavku. Roditelji ostalih učenika su izjavili da se nadaju kako će "sudska tužba dovesti do pozitivnih promjena".

Tužitelji su nedavno zatvorili istragu bez podizanja optužnice zbog dječakove smrti, koja je službeno proglašena samoubojstvom. Roditelji su u tužbi naveli da Gabriel "nije bio popularan među vršnjacima, ali bio je dobro dijete i htio je ljudima biti prijatelj: bio je pametan, želio je učiti, dobivao dobre ocjene te izbjegavao svađe".

Ocjene su mu se počele pogoršavati na početku trećeg razreda, ali roditelji tvrde da nisu imali razloga za sumnju da je suicidalan. Gabriel se objesio kravatom u svojoj spavaćoj sobi, prenosi Index.hr.

Komentari
Broj komentara:0