Vidite prvi

VOJNI DRON

(VIDEO) Amerikanci u Siriji uništili ruski tenk

Autor:Prvi.tv
Objava:14.2.2018. 17:24
(VIDEO) Amerikanci u Siriji uništili ruski tenk
Učitavanje medija preglednika ...

Američki vojni dron uništio je u Siriji tenk T-72 tijekom vikenda. Radi se o poznatom tenku koji je proizveden u Rusiji, a uništen je u sklopu napada na snage koje ratuju na strani predsjednika Bašara al-Asada.

Do napada dronom došlo je nedaleko od mjesta Al Tabiyeh u nedjelju.

General Jeffrey Harrigian iz američkih zračnih snaga, kako prenosi Reuters, nije želio spekulirati tko je u trenutku napada bio u tenku. Jedan američki dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je da su u tenku poginula najmanje dva vojnika vladine vojske.

Američka vojska kazala je da je tenk uništen nakon što je ušao u domet pobunjeničkih snaga koje SAD podupire u ovom beskrajnom ratu, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, američke snage su intenzivnim zračnim i artiljerijskim udarima prošlog tjedna odbili napad prorežimskih snaga na bazu Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u naftom bogatom Deir Ez-Zoru, istočno od rijeke Eufrat, koja je još prošle godine dogovorena kao crta razgraničenja između dviju frakcija koje se bore protiv ISIS-a: SDF-a i koalicije predvođene SAD-om s jedne strane, te sirijske vojske i njenih saveznika s druge.
 
Američko zapovjedništvo tada je procijenilo gubitke režimskih snaga, za koje su naveli kako im nije poznat njihov sastav, na stotinjak ubijenih i 200-300 ranjenih. Rusko zapovjedništvo je pak iznijelo daleko nižu brojku od samo 25 ranjenih, bez mrtvih. Američka vojska nije, prema izvješću Pentagona, imala nikakvih gubitaka, a samo jedan kurdski borac je ranjen.

Bloomberg je ovih dana objavio kako su američke snage u borbama prošlog tjedna ubile i preko 200 ruskih plaćenika.

Za Bloomberg su ovu, po Moskvu vrlo neugodnu informaciju, otkrila dva ruska i jedan američki izvor koji su upoznati s detaljima napada.

Komentari
Broj komentara:0