Vidite prvi

istraživala korupciju

Uhitili osumnjičenog: Bugarsku novinarku smaknuo je Rumunj?

Autor:Prvi.tv
Objava:9.10.2018. 13:07
Uhitili osumnjičenog: Bugarsku novinarku smaknuo je Rumunj?
Učitavanje medija preglednika ...

Osoba za koju se sumnja da je povezana s ubojstvom bugarske novinarke Viktorije Marinove danas je uhićena, javio je Reuters pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Doznaje se da uhićeni ima rumunjsko državljanstvo i moldovsku putovnicu. U ministarstvu unutarnjih poslova tu informaciju ne žele ni potvrditi ni demantirati.

Ubijena novinarka istraživala je navodnu korupciju koja uključuje korištenje europskih fondova ubijena je u podunavskom gradu Ruse prošloga tjedna. Po navodima tužitelja, tijelo 30-godišnje Viktorije Marinove pronađeno je u gradskom parku u subotu. Njen identitet tužiteljstvo je objavilo samo inicijalima.  "Riječ je o silovanju i ubojstvu", kazao je novinarima ministar unutarnjih poslova Mladen Marinov. Po njegovim riječima, nema dokaza da je ubojstvo povezano s novinarkinim istraživačkim radom i nema informacija da joj se eventualno ranije prijetilo.

Marinova, koja je radila za tv postaju TVN iz Rusea, jednu od najpopularnijih u sjeveroistočnoj Bugarskoj, treći je novinar ubijen u Europskoj uniji u godinu dana. Lokalni mediji izvijestili su da je Marinova bila uključena u istragu skupine bugarskih novinara o infrastrukturnim projektima koje financira EU, a kojima su upravljale lokalne vlasti.

24sata.hr

Komentari
Broj komentara:0